Što za zemlje regije znači veliko tržište Europske unije, saznajte na prvoj regionalnoj biznis konferenciji Poslovnog dnevnika

Autor: Josipa Ban , 09. lipanj 2022. u 08:00
FOTO: Pixabay

Što za zemlje regije znači tržište Europske unije, tržište od pola milijarde ljudi, pitanje je na koje će na prvoj regionalnoj biznis konferenciji Poslovnog dnevnika “Bez predrasuda, samo biznis” odgovoriti Alessandro Bragonzi.

Bragonzi je šef Predstavništva Europske investicijske banke za Zapadni Balkan s 12. godišnjim iskustvom u istoj. Bragonziju su dobro poznate prilike u regiji jer je više od dvije godine radio kao EIB-ov izaslanik u Albaniji gdje je nadzirao operacije banke u tri države – Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu. Dulje do godinu dana bio je službenik zadužen za pozajmice zemljama centralne i jugoistočne Europe.

Poduzetnici Hrvatske dobro znaju koje prilike nosi zajedničko tržište Europske unije. Zemlje regije, Srbija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora to bi tek trebale otkriti. Više detalja dat će šef Predstavništva Europske investicijske banke za Zapadni Balkan.

No osim tržišta od pola milijarde ljudi poslodavcima u regiji koje Poslovni dnevnik želi bolje povezati – Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju i Srbiju – značajno je i njihovo zajedničko tržište. Daleko značajnije od uskih vlastitih granica. Poslovnu suradnju, mišljenja smo, treba jačati, a poduzetnike poticati na razmjenu ideja, suradnju i nove investicije. Za napredak odnosa pak dobro je znati kako su se isti kretali i gdje smo danas. To će na prvoj regionalnoj konferenciji u Beogradu, koja će biti održana 14. 6. 2022., otkriti Darko Stanisavić, rukovoditelj Deloittea u Beogradu i glavni partner u Deloitteovu Odjelu financijskog savjetovanja CE South regije.

Osim analitike na konferenciji nas očekuje mnoštvo praktičnih primjera suradnje i prepreka, a koje će iznijeti sami poduzetnici, neka od najznačajnijih imena poslovne scene u regiji.

Sve detalje o ovoj konferenciji doznajte OVDJE, prijavite se OVDJE.

Komentirajte prvi

organizator
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Medijski partner

New Report

Close