Vlada CG ne razmišlja o privatizaciji Budvanske rivijere

Autor: Poslovni dnevnik , 01. ožujak 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Pejović je kazao i da su prošlogodišnji preliminarni rezultati poslovanja bolji od 2022. godine, ali i od planiranih za prošlu godinu.

Razmišljanja Vlade u ovom mandatu ne idu u pravcu privatizacije Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, rekao je predsjednik Uprave te kompanije Mijomir Pejović.

On je u razgovoru za portal RTCG rekao da menadžment, naprotiv, ima snažnu podršku Vlade da Budvanska rivijera, prema rezultatima koje ostvaruje, nastavi u istom pravcu poslovanja.

Pejović je kazao i da su prošlogodišnji preliminarni rezultati poslovanja bolji od 2022. godine, ali i od planiranih za prošlu godinu.

“S obzirom na to da je vanjska revizija poslovanja u tijeku i da konačna knjiženja nisu dovršena, ne bismo objavljivali preliminarne rezultate poslovanja, tim više što smo ih zakonski dužni objaviti do kraja ožujka. Ono što možemo preliminarno najaviti je da je poslovni rezultat značajno viši nego u 2022. godini i veći od planiranog za prošlu godinu”, rekao je Pejović.

Dodao je kako se, prema trenutno dostupnim podacima i prvom dijelu projekcije ranog bookinga očekivanog fizičkog obujma prometa za iduću turističku godinu, može očekivati ​​razvoj turističke sezone s brojkama koje će biti u pozitivnim okvirima.. indikatori.

Pejović je podsjetio i da se noćenja u siječnju mogu vezati samo za novogodišnje aranžmane hotela Palas.

“U ovom trenutku evidentan je porast interesa za izravnu kupnju aranžmana, što potvrđuje konkurentnost naših hotela, prvenstveno kroz dokazanu kvalitetu turističkog proizvoda. S druge strane, vodimo računa o turističkoj potražnji koja već ima ustaljenu naviku rezerviranja smještaja u ovom periodu, znajući da su trenutni popusti za rani booking pogodnost koja bitno utječe na ukupnu cijenu aranžmana”, kazao je Pejović..

Pejović je najavio da su u tijeku pripreme za otvaranje hotela Palas i Aleksandar, koji bi ovogodišnju turističku sezonu trebali otvoriti od druge polovice ožujka, što bi uz dolazak organiziranih grupnih aranžmana značilo početak još jedne uspješne turističke godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close