Drašković iznenada smijenjen, Radulović v.d. direktora Aerodroma Crne Gore

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2024. u 05:38
Novi v.d. izvršnog direktora je dosadašnji zamjenik Vladana Draškovića/PD

Ministar prometa i pomorstva Filip Radulović neugodno je iznenađen smjenom
i smatra da je ova odluka ‘neodgovorna prema tvrtki, državi’.

Upravni odbor Aerodroma Crne Gore razriješio je Vladana Draškovića dužnosti izvršnog direktora. Vršitelj dužnosti izvršnog direktora, kako je najavljeno, bit će njegov dosadašnji zamjenik Petar Radulović.

Prema neslužbenim informacijama Vijesti, za razrješenje Draškovića s mjesta izvršnog direktora glasala su tri člana Upravnog odbora – predsjednik Uprave Eldin Dobardžić, Ilija Mugoša i Nebojša Đoković (Nova).

Sporna isplata
Protiv je bio član IO Slavko Vukčević (SNP), dok Kemal Purišić (Bošnjačka stranka) nije bio na sjednici. Inicijativu za smjenu Draškovića, koji ima veliko međunarodno iskustvo u poslovanju zračnih luka i pružanju usluga zračnih luka, pokrenuo je Dobardžić.

Što je bio povod za smjenu?

Dobardžić i njegovi istomišljenici iz UO zamjerili su Draškoviću što je potpisao i odobrio isplatu od oko 550.000 eura britanskoj kompaniji.

Prema neslužbenim informacijama Vijesti, Dobardžić i njegovi istomišljenici iz Upravnog odbora zamjerili su Draškoviću što je potpisao i odobrio isplatu od oko 550.000 eura britanskoj kompaniji od koje su Aerodromi Crne Gore kupile novu opremu, pogonske stepenice za ukrcaj putnika.

Drašković je navodno optužen da je neovlašteno izvršio isplatu, iako je Upravni odbor ACG-a na čelu s Dobardžićem prethodno usvojio Plan javnih nabava ACG-a za 2023. godinu, kojim je predviđena nabavka pokretnih stepenica za Tivat i Podgoricu, a u međuvremenu čak i donio je posebnu odluku da uđe u taj posao i kupi stepenice od britanske tvrtke koja je bila najbolja ponuda na natječaju.

Dobardžić, Mugoša i Đoković su smijenili Draškovića jer je učinio ono što izvršni direktor ACG radi po Statutu: potpisao ugovor s najpovoljnijim ponuđačem i nalog za plaćanje u međuvremenu isporučene nove aerodromske opreme u skladu s tim ugovorom.

U tekstu je prije ispravke napisano da je Mugoša službenik GP URA. Reagirajući na pisanje Vijesti, Mugoša je rekao da nije član niti predstavnik GP URA u Upravnom odboru ACG.

“Istina je da me je u Upravni odbor ACG-a imenovala 43. Vlada i da sam bio savjetnik u kabinetu tadašnjeg premijera Dritana Abazovića, ali sam tamo bio običan zaposlenik, a ne član bilo koje stranke”, rekao je Mugoša, dodajući da nije član nijedne stranke.

Narušeni odnosi
“Iznenađen sam viješću da je Drašković smijenjen s mjesta izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore”, rekao je ministar prometa i pomorstva Filip Radulović gostujući u emisiji TV. Nova. Radulović je rekao da je toga dana razgovarao s Draškovićem i predsjednikom Upravnog odbora Eldinom Dobardžićem, ali da nije bilo riječi o smjeni.

“Toga sam dana u svom uredu obavio razgovor s Draškovićem i Dobardžićem, dosadašnjim predsjednikom Upravnog odbora Zračne luke, a nije bilo riječi o smjeni. Pričalo se o događajima u zadnjih 10-15 dana, o hakerskom napadu, o pola milijuna eura…

Pričalo se o tome i bilo je riječi o tome. I tada smo rekli da će Uprava biti smijenjena već sutra i da je prije nekoliko dana prošla kadrovsku komisiju. Ova odluka je donesena u pet do 12”, istaknuo je Radulović. Smatra da je ova odluka “neodgovorna prema tvrtki, državi”.

“Meni ovo više liči na osobni obračun. Dobardžić mi je rekao da ne razgovara s Draškovićem godinu dana. Ne možemo imati takav odnos predsjednika uprave prema Upravnom odboru. Država trpi posljedice”, rekao je Radulović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close