Bez interesa za benzinsku crpku na autocesti Bar-Boljare

Autor: Poslovni dnevnik , 29. veljača 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Drugi natječaj raspisan je krajem prosinca i zadržao je istu minimalnu cijenu najma od 66.700 eura i 60.300 eura.

Monteput će ponoviti javni poziv za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornja Mrka na autoputu Bar-Boljare, nakon što na prekjučer završenom natječaju nije stigla nijedna ponuda. Ova crpka planirana je na lijevoj strani dionice Smokovac-Mateševo, dok je rok za dostavu ponuda za isti objekt na desnoj strani ove trase produžen prošli tjedan do 26. travnja.

Rečeno je to službeno “Vijestima” iz Monteputa. Iz ove tvrtke nisu rekli kada planiraju raspisati novi natječaj za benzinsku crpku s lijeve strane, a ovo je drugi natječaj na koji nije bilo ponuda. Monteput je u rujnu prošle godine prvo raspisao pojedinačne natječaje za dvije crpke, no za njih nije bilo ponuda.

Drugi natječaj raspisan je krajem prosinca i zadržao je istu minimalnu cijenu najma od 66.700 eura i 60.300 eura, no umjesto naknade od pet posto od ostvarenog prometa sada se tražilo da potencijalni zakupac plaća jedan cent po litara prodanog goriva.

Izbrisan je i uvjet da je ponuditelj morao dokazati da je u posljednje dvije poslovne godine ostvario pozitivan financijski rezultat, a smanjena je i naknada za otkup natječajne dokumentacije s 8.000 eura, koliko se tražilo u prvom pozivu, na 6.000 eura.

Uvjet, kao i u prvom natječaju, ostaje da ponuditelj dostavi Investicijski program, osiguran prihvatljivom bankovnom garancijom, u kojem se precizno navodi struktura i dinamika investicije te planirani izvor potrebnog investicijskog kapitala. Ukupna površina koja se daje u zakup na 25 godina.

Prema javnom pozivu koji je sada istekao, ponuditelj mora biti prodavatelj naftnih derivata koji posjeduje najmanje sedam objekata za prodaju naftnih derivata, najmanje pet godina neprekidnog iskustva u trgovini naftnim derivatima te mora dokazati da posjeduje financijsku sposobnost i potrebna sredstva za realizaciju planiranog projekta pod uvjetima navedenim u natječajnoj dokumentaciji i ponudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close