Zimska sezona u Crnoj Gori lošija u odnosu na lani

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2024. u 06:59
Foto: Shutterstock

Golubović je podsjetio na podatak da smo za razdoblje prosinac i siječanj ostvarili tek 20 posto prihoda u odnosu na prošlu godinu.

Zimska sezona bit će znatno lošija u odnosu na prošlu godinu zbog vremenskih neprilika, rekao je ravnatelj Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović.

Zabrinjavajuće je, kako je rekao, što iz godine u godinu imamo kašnjenje snijega, a ništa nismo učinili po pitanju infrastrukture da pripremimo skijališta za taj scenarij, prenosi RTCG.

“Zimska sezona je počela jako loše jer nismo imali vremenske prilike koje bi dovele snijeg, a samim tim i turiste u naše ski centre”, rekao je Golubović gostujući u emisiji Dobro jutro Crna Gora na TVCG.

Naveo je da puno gubimo jer nemamo sustav za umjetno zasnježivanje, te da već dugo gori crveno svjetlo za taj problem.

Golubović je podsjetio na podatak da smo za razdoblje prosinac i siječanj ostvarili tek 20 posto prihoda u odnosu na prošlu godinu.

“Nismo pripremili sustav za umjetno zasnježivanje”, rekao je Golubović.

Da imamo sustav umjetnog zasnježivanja, dodaje Golubović, imali bismo veće prihode i nove kapacitete da ugostimo nove ljude na snijegu.

Ustvrdio je da je sustav za umjetno zasnježenje dugoročno isplativa investicija.

“Nije potrebno da cijelo skijalište bude pokriveno sustavom za umjetno zasnježivanje, nego dvije ili tri staze koje su glavne i da imate ekipu u nižim dijelovima staza gdje ima manje snijega, općenito bolje sustav za zasnježenje”, pojasnio je Golubović.

Komentirajte prvi

New Report

Close