Žičara Kotor-Lovćen otvara se ovog ljeta

Autor: Poslovni dnevnik , 16. ožujak 2023. u 07:00
Žičara će ići od 65 metara nadmorske visine do preko 3000 metara nadmorske visine/Shutterstock

Računa se na rast dolazaka turista, a samo otvaranje će biti spektakularno.

Predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić rekao je da će se ove ljetne sezone građani sigurno voziti žičarom Kotor – Lovćen. On smatra da je riječ o važnom projektu, koji će Kotor mapirati kao važno turističko središte.

Žičara se čekala gotovo dva desetljeća, a to je priča u koju ljudi nisu vjerovali. Sa sigurnošću mogu reći da će se građani ovog ljeta voziti žičarom. To znači da će biti otvoren prije ili u toku turističke sezone – najavio je Jokić u emisiji Mreža TVCG. Prema njegovim riječima, samo otvaranje će biti spektakularno i na ponos cijele Crne Gore.

Turistička atrakcija
Svi radovi koji se izvode privedeni su kraju i kabine su izašle iz proizvodnje, bit će to ozbiljna turistička atrakcija i za Kotor i za Crnu Goru. Ovo je jedna od rijetkih situacija u povijesti u posljednja tri desetljeća da je koncesija koju je država dala urodila plodom i to je nešto što bi trebalo biti uzor i drugim investicijama – rekao je Jokić.

Prema njegovim riječima, žičara ide od 65 metara nadmorske visine do preko 3000 metara nadmorske visine. Način na koji se se Boka i Lovćen otvaraju pred vama nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Žičara je fantastičan dodatak turističkoj ponudi Kotora i doprinijet će prepoznatljivosti Crne Gore – kaže Jokić. Govoreći o trajektnoj liniji Kamenari – Lepetani, Jokić je rekao da očekuje da će svih šest trajekata biti pušteno u promet do ljetne sezone, jer je to preduvjet za normalno funkcioniranje Kotoran.

Odluka Vlade je legitimna, a ono što me danas brine je činjenica da je novi trajekt pušten u promet. Nadam se da će se obistiniti najave da će do početka sezone u promet biti pušteno šest trajekata. Jer to je preduvjet normalnog funkcioniranja u Kotoru – kaže Jokić.Kazao je da su prometne gužve najveći problem za funkcioniranje Kotora.

Prometne gužve
Glavni problem su prometne gužve koje dosta otežavaju svakodnevni život u Kotoru, a trenutno radimo na planu nove regulacije prometa u užem dijelu grada, kako bi prostor bio još protočniji. Očekujemo da će taj projekt biti gotov i da će početi njegovo izviđanje.

Ideja je da se problematične točke koje su mapirali stručnjaci obilježe pametnim semaforima po principu IT tehnologije
koji će algoritmom davati manju ili veću propusnost, rekao je Jokić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close