Za toplifikaciju Pljevalja 2,5 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. studeni 2022. u 07:00
Na toplifikaciju su građani čekali desetljećima, a trpjelo je i lokalno gospodarstvo/Pixabay

Ugovor su, u Termoeletrani (TE) Pljevlja, potpisali izvršni direktor EPCG AD Nikšić Nikola Rovčanin i direktor Roto-Term DOO Pljevlja Nino Begović.

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i konzorcija koji čine Roto-Term DOO Pljevlja i Synergy Tech DOO Beograd potpisali su ugovor o toplifikaciji Pljevalja, čija je vrijednost 2,5 milijuna eura.

Ugovor su, u Termoeletrani (TE) Pljevlja, potpisali izvršni direktor EPCG AD Nikšić Nikola Rovčanin i direktor Roto-Term DOO Pljevlja Nino Begović.

Predviđeno je da konzorcij izvrši sve poslove u vezi s izradom Glavnog projekta i ostale tehničke dokumentacije cjelokupnog primarnog toplovoda od TE Pljevlja do grada po fazama i izgradnje I faze primarnog toplovoda u dužini od cca 2.3 kilometra.

Izvršni direktor EPCG AD Nikšić, Nikola Rovčanin, istakmuo je da danas svjeodočimo povijesnom trenutku, jer se radi o projektu na koji se čekalo 40 godina.

“Sad potpisujemo ugovor koji se odnosi na toplifikaciju Pljevalja. Toplifikaciju, koju su građani čekali toliko desetljeća, uslijed čijeg je nedostatka trpjela i privreda, a velik broj građana se odselio.

Nadam se da ćemo već 2024. godine postojeću gradsku infrastrukturu imati priključenu na toplovod TE Pljevlja kao izvor i da će Opština Pljevlja širiti sekundardnu mrežu u godinama pred nama”, rekao je Rovčanin.

“Mislim da će se nakon njegove realizacije ne samo popraviti životna sredina, već da će privrednici i investitori naći svoju šansu da ulažu u Pljevlja”. Vrijednost ugovora je 2.495.000 eura bez PDV-a. Naznačena sredstva predstavljaju polovinu fonda koji je EPCG opredijelila za ovaj projekat.

Komentirajte prvi

New Report

Close