Vrijednost investicija u poslovnoj zoni ukupno 114 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2022. u 07:00
Investitorima je na raspolaganju deset podgoričkih biznis zona /Shutterstock

Budućim investitorima na raspolaganju je deset biznis zona čije je zemljište u općinskom vlasništvu, a koje se prostire na površini od 3.328.000 metara kvadratnih.

Na drugi javni poziv Glavnog grada za izbor korisnika biznis zona dostavljeni su biznis planovi koji predviđaju otvaranje 944 radna mjesta, dok vrijednost potencijalnih investicija ukupno iznosi 114 milijuna eura, piše internetski porat ekapija.

Ponude se odnose na djelatnosti – agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, garaže i parkirališta, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

Ukupno je pristiglo 19 prijava, a investitori koji su dostavili ponude su Milšped Montenegro, Okov, Ljetopis Automotive, Stadion, Capital Car, Vhm Solutions, Moncore, Sanaa International, Kips, Kips gradnja, Građanski pokret Mi Možemo, Metropol Trading, Eurotehnika Mn, Indel Me, Ribnica Commerce, Ben Kov.

”Posebna komisija će vrednovati ponude na bazi kriterija određenih javnim pozivom. Komisija vrši rangiranje ponuda za koje ocijeni da su formalno ispravne i financijski i ukupno prihvatljive i utvrđuje rang-listu koju objavljuje na internet stranici Glavnog grada.

Odluka o utvrđivanju konačne rang liste po drugom javnom pozivu očekuje se u četvrtom kvartalu ove godine”, kazali su iz Glavnog grada za Vijesti. Dodali su da se početak izgradnje prvih objekata može očekivati do kraja tekuće godine.

Na prvi javni poziv od 17 pristiglih prijava komisija na čelu sa administratorom Glavnog grada Vuksanom Vuksanovićem je ocijenila kao ispravne ponude samo dvije kompanije i to: KIPS i Trust Construction, koji će dobiti dio općinskog zemljište gotovo besplatno u narednih 30 godina. One planiraju da zaposle zbirno 1500 ljudi i da investiraju oko 150 milijuna.

Budućim investitorima na raspolaganju je deset biznis zona čije je zemljište u općinskom vlasništvu, a koje se prostire na površini od 3.328.000 metara kvadratnih, od Tuškog puta do skretanja ka aerodromu Golubovci.

Za korisnike biznis zona predviđene su olakšice kao što je: davanje zemljišta u zakup do trideset godina, uz plaćanje godišnje zakupnine od 0,01 eura po metru kvadratnom, mogućnost kupovine zemljišta po procijenjenoj vrijednosti sa mogućnošću otplate u 60 mjesečnih rata, umanjena naknada za komunalno opremanje, kao i oslobađanje od plaćanja naknade za korištenje općinskih puteva na razdoblje od 10 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close