Već rezervirano 70 posto smještajnih kapaciteta u Tivtu

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Dobra promidžbena kampanju se provodi od početka godine.

Tivatski turisti su bili veoma zadovoljni prošlogodišnjom predsezonom, a trenutna popunjenost i najave govore da će i ovogodišnja sezona biti dobra, poručuje direktorica Turističke organizacije Nina Lakičević.

“Broj turista koji borave u gradu gotovo je na istoj razini kao i prošle godine u ovom razdoblju, a veći je za oko 40 posto u odnosu na 2019. godinu. Gosti su uglavnom iz Srbije, Rusije i Turske. Tome najviše pridonose zračne veze koje imamo tijekom cijele godine s tim destinacijama”, rekla je Lakičević.

U svim vrstama registriranog smještaja na tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 2.223 službeno prijavljena gosta, od čega najveći broj, njih 1.795, koristi usluge privatnog smještaja.

Direktorica TO Tivta kaže da su najave i za predsezonu i za glavnu turističku sezonu jako dobre, a tome u prilog govore podaci o dobrom bukingu kako hotelskog tako i privatnog smještaja.

“Za razdoblje od sredine svibnja do sredine rujna već je rezervirano gotovo 70 posto smještajnih kapaciteta. Podsjetit ću da su nedavno uspostavljene avio veze sa Londonom, Izmirom, Manchesterom, Bečom i Parizom, a agencije iz inozemstva koje nude Crnu Goru i Tivat kao destinaciju govore o dobroj prodaji aranžmana, a nama ostaje samo da se opravdamo očekivanja gostiju”, kazala je Lakičević.

Podsjetila je i na dobru promidžbenu kampanju koja se provodi od početka godine, kako u regiji, tako i na važnim emitivnim tržištima.

“Ove godine ćemo imati i zračnu vezu sa Oslom i Pragom, zbog čega smo imali značajnu promociju na ovim tržištima”, naglasio je direktor TO Tivat.

Lakičević je istaknula da se u suradnji s Općinom Tivat i institucijama kulture radilo na osmišljavanju i podršci kada su u pitanju kulturni sadržaji, te da su izdvojili dodatna sredstva za podršku novim projektima i ove godine, kaže Lakičević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close