Umjesto teniskih terena u Herceg Novom planiran hotel

Autor: Poslovni dnevnik , 04. rujan 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Ekološko društvo Boke oštro je osudilo namjeru hercegovačkih urbanista da na mjestu teniskih terena na Toploj izgrade hotel.

Ekološko društvo Boke oštro je osudilo namjeru hercegovačkih urbanista da na mjestu teniskih terena na Toploj izgrade hotel. Predsjednica Društva Olivera Doklestić ističe da je riječ o drastičnom napadu na jedan od preostalih slobodnih prostora uz more.

Ona sa žaljenjem konstatuje da je “Nacrtom izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana (PUP) Opštine Herceg Novi doneseno rješenje za ovo područje, koje se prostire na površini od 4.347 m2, prema kojem je izgradnja na cijeloj površini teniskih terena predviđen je hotel”.

“Na teniskim terenima, koji u ovakvom obliku postoje gotovo 30 godina, konstantno se igra tenis, održavaju turniri, natjecanja, škole tenisa i jedno je od najpopularnijih mjesta na obali, uz popularni Škver.

Ondje je prije nekoliko dana završio 16. rekreativni teniski turnir koji je ove godine okupio veliki broj natjecatelja, preko 150, iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, domaće natjecatelje iz Crne Gore te “domaće goste” iz nekoliko zemalja. europskih zemalja”, ističe Doklestić podsjeća i da je prošle godine upravo na tom mjestu obilježeno 100 godina igranja tenisa u Herceg Novom.

Danas je, kako naglašava, ova lokacija, koja se u katastru vodi pod brojem 1171 i dio 2574/1, kompleks od četiri teniska terena koji je prije više od 20 godina uredio trojac sportskih entuzijasta: Stojić – Bekavac. – Stojić, stvarajući vrhunski mali sportski centar, prvi put sa zemljanom podlogom u Herceg Novom. Hotel koji se planira na mjestu teniskih terena imat će čak pet katova.

“Treba znati da su investitori hotela oslobođeni plaćanja građevinskih dozvola. Da hotel treba osigurati parking za goste. Maksimalna katnost hotela, prema prijedlogu nacrta, je pet nadzemnih etaža, što je u fizičkom smislu do 20 metara iznad postojećeg terena. Još jedna podzemna etaža predviđena je za garažu i tehničke prostorije.

Ali to treba uzeti uvjetno, jer uvijek postoji način da se povećaju gabariti dani u planskom dokumentu. Dakle, planira se turistička destinacija – hotel, koji će okruživati ​​jednu od najljepših građevina u našem gradu, prekrasan, lučni, kameni Milašinovićev most”, ističe Doklestić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close