Umirovljenici su bijesni i spremaju veliki prosvjed: Izaći će na ulice i blokirati magistrale

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2022. u 10:50
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Vladajućima su poručili da imaju vremena do 1. ožujka ili će krenuti u prosvjede, a kako još uvijek nisu postigli rješenje, prosvjedi bi se mogli proširiti i na ostatak države.

Prosječna mirovina u Crnoj Gori iznosi oko 2.100 kuna, a unatoč najavljenom povećanju mirovina od 8,15 posto, crnogorski umirovljenici su bijesni i pripremaju veliki prosvjed. Idućeg mjeseca trebali bi, kako su najavili, blokirati magistrale u državi.

Veći prosvjedi trebali bi se održati 13. lipnja, a umirovljenici za sjevera države koji su već održali niz prosvjeda pozivaju i ostale umirovljenike da se pridruže. U pozivu jasno stoji da se umirovljenički glas jedino može čuti ako se izađe na ulice i blokiraju sve magistrale.

“Samo masovnim izlaskom na ulice možemo pokazati Vladi i zastupnicima Skupštine Crne Gore da smo mi stvorili i izgradili ovu državu. Nećemo dopustiti da vladaju i ugrožavaju naše živote, a njihove džepove i džepove članova njihovih obitelji pune”, priopćili su umirovljenici medijima, piše mirovina.hr.

Inače, u Crnoj Gori živi malo više od 100 tisuća umirovljenika. Umirovljeničko nezadovoljstvo rodilo se na sjeveru države, gdje ih živi oko 29 tisuća. Kako je ranije kazao direktor nevladine organizacije Euromost Almer Mekić, 20 tisuća umirovljenika sa sjevera živi na rubu gladi i da je tomu doprinijelo naglo poskupljenje osnovnih životnih namirnica. Osim toga, traže da se najniža mirovina koja sada iznosi oko 200 eura poveća na 270 eura, traže proporcionalno povećanje mirovina svim umirovljenicima s mirovinama do 450 eura i reviziju svih rješenja tamošnjeg mirovinskog osiguranja umirovljenicima koji su pravo na mirovinu stekli nakon stečaja, prenijela je Radiotelevizija Crne Gore.

Vladajućima su poručili da imaju vremena do 1. ožujka ili će krenuti u prosvjede, a kako još uvijek nisu postigli rješenje, prosvjedi bi se mogli proširiti i na ostatak države.

Komentirajte prvi

New Report

Close