Ulaganje 41 milijun eura u hotel Mövenpick Teuta Kotor Bay

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2023. u 07:02

Investitor Briv i hotelska grupacija Accortas u Bokokotorskom zaljevu.

Mövenpick Teuta Kotor Bay, hotelski resort s pet zvjezdica u Risnu, dio je ambicioznog plana rekonstrukcije nekadašnjeg hotela Teuta u koji će do otvaranja, 2025. godine, biti investiran 41 milion eura, najavljeno je na predstavljanju projekta, izvijestio je portal investitor.me.

– Značajne procedure i sve što je zahtijevalo UNESCO-ovo zaštićeno područje, ispunili smo – izjavio je Vladimir Mračević, izvršni direktor investitora Briv Constructiona, koji je po dobijanju svih suglasnosti ušla u partnerstvo s renomiranom švicarskom hotelskom grupacijom Accor i zajednički odredila brend Mövenpick.

Mješoviti model podrazumijeva razvoj izuzetnog hotelskog sadržaja sa 151 jedinicom od čega je 66 na tržištu nekretnina i 85 klasičnih smještajnih jedinica u konceptu koji objedinjava jedinstven pristup ugostiteljstvu sa osvrtom na povijest i tradiciju Risna i zaljeva Boke.

Mračević je najavio ambiciozne planove kompanije da dodatno unaprijedi Risan, od čega će koristi podjednako imati i lokalna zajednica i klijenti prvog Mövenpick hotela u Crnoj Gori.

“Iza nas je veliki trud. Briv je 40 godina gradio ime i tradiciju u građevinarstvu, brojne projekte smo iznijeli investitorima. Dali smo značajan doprinos izgradnji Porto Montenegra, uz stalnu tendenciju da otvorimo i naše projekte koji treba da upotpune turističku ponudu Crne Gore. Želimo obnoviti sjaj i slavu Risna, uz znatna ulaganja i uz visoku razinu usluge koju istinski zaslužuje”, rekao je Mračević ističući da je to prilika da kompanija uzvrati zajednici u kojoj posluje niz decenija, i ostavi nasljeđe crnogorskom turizmu i generacijama koje dolaze.

“Projekt podrazumijeva temeljitu rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Teuta, gradnju marine sa 120 vezova za jahte do 30 metara dužine, transformaciju Zadužbine Ljubatovića u luksuzni butik hotel, te organiziranje eko-sela i organske farme kao dodatnog odredišta za vlasnike i goste hotela Mövenpick Teuta Kotor Bay”, precizirao je Mračević.

Na prostoru od 17, 5 tisuća četvornih metara najmirnijeg dijela slikovitog Bokokotorskog zaliva, Mövenpick Teuta Kotor Bay resort će, uz hotelsku plažu i zatvoreni bazen, ponuditi 151 elegantnu i udobnu smještajnu jedinicu, restorane, bar, konferencijski prostor te spa centar s iznimno raznolikim sadržajem.

Nakon desetljeća rada i iskustva stečenog u sektoru građevine, Briv viziju daljeg razvoja vidi u turizmu te je Briv Hospitalities, u sinergiji sa Mövenpickom, postavlja temelje novog koncepta ugostiteljstva u Crnoj Gori i to sadržajima svjetske klase i gastronomskim restoranima.

Komentirajte prvi

New Report

Close