Ugostitelji ogorčeni brojem neradnih dana: ‘Želimo nešto kupiti, a oni ne rade’

Autor: Poslovni dnevnik , 25. svibanj 2022. u 09:25
Zatvorena vrata trgovina nisu nimalo poželjna turistička slika Crne Gore, upozoravaju ugostitelji i hotelijeri/Shutterstock

Da zatvorena vrata u Starom gradu nisu lijepa slika svjesni su i ugostitelji. Nezadovoljni su, kažu, turisti, oni čije su trgovine i kafići zatvoreni, ali i oni koji ovih dana rade.

Tri dana praznika u Crnoj Gori brojne turiste koji su posjetili Budvu neugodno je iznenadilo, piše portal Analitika.

“Sad smo bili u starom gradu kako bi nešto kupili, a oni ne rade. A ja ću se možda sutra vratiti kući”, kazala jedna turistica. “Dolazimo iz Meksika, ovdje je velika grupa ljudi.

Zemlja je predivna, imamo sve u hotelu, ali svakako nismo navikli da su trgovine zatvorene ovoliko dana”, dodala je gošća. Da zatvorena vrata u Starom gradu nisu lijepa slika svjesni su i ugostitelji. Nezadovoljni su, kažu, turisti, oni čije su trgovine i kafići zatvoreni, ali i oni koji ovih dana rade.

“Nedavno sam bio u Italiji, tamo doslovno sve radi od malih trgovina do suvenira. Sve ono što ovdje ne radi.

Mislim da mi kao zemlja koja isključivo živi od turizma ne može sebi dopustiti da ima toliko neradnih dana. I to u ljetnom razdoblju, sad smo imali i Uskrs, 1. svibanj, 21. svibanj, imat ćemo u 13. srpanj”, napominje hotelijer Ivan Ivanović.

“Apeliramo na nadležne da se nađe neki kompromis, da se omogući rad trgovinama. Uz to mi smo u velikom problemu s nabavljanjem hrane i pića, jer ako vam tri dana ne rade trgovine, a svakodnevno morate kupovati svježe voće, ribu i meso imate veliki problem jer morate napraviti zalihe za tri dana, a ne znate kakav će biti promet”, upozorava ugostitelj Luka Vučković.

A od prometa ovisi i koliko će se puniti državni proračun. Zato, dok je na vrijeme, trebalo bi, kažu ugostitelji, naći što bolje rješenje.

A dok dogovor ne bude postignut, hotelijere ni u srpnju, kada Crna Gora obilježava Dan državnosti neće, kažu, iznenaditi neobični zahtjevi gostiju, koji će biti nepripremljeni za ljetovanje u zemlji turizma koja je samo u posljednjih mjesec i pol imala deset neradnih dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close