Ugostitelji gledaju u nebo i nadaju se snijegu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2023. u 07:00
Toplo vrijeme moglo bi se negativno odraziti na posjete crnogorskim zimskim centrima/Pixabay

Zima je ove godine došla samo kalendarski. Zbog toga se rezervacije, iako su bile popunjene za početak 2023, otkazuju.

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine moglo bi se negativno odraziti na posjete crnogorskim zimskim centrima, piše internetski portal cdm.me.

Na Žabljaku turisti već otkazuju rezervacije. Kraj prosinca, a Crno jezero nije zaleđeno. To može značiti samo jedno – zima je ove godine došla samo kalendarski. Zbog toga se rezervacije, iako su bile popunjene za početak 2023, otkazuju.

“Vremenske prilike ne idu na ruku turističkoj privredi, snijega nema, nema vještačkog osnježavanja i svjedoci smo ovih dana da su velika otkazivanja i u hotelima i u privatnom smještaju. Sve to nagovještava jednu tešku i neizvjesnu zimsku sezonu”, rekao je Miraš Vuković iz Udruženja hotelijera Žabljak.

Ugostiteljima, zbog svega toga, ostaje da gledaju u nebo i nadaju se snijegu. Ukoliko ga ne bude, posljedice se već znaju.

“Očekivanja su naša da će ovo biti jedna od lošijih zimskih turističkih sezona, jer kad na Žabljaku nemate u januaru snijeg, onda je zaista teško organizirati bilo koje dešavanje, koje bi upotpunilo nedostatak skijaša na Žabljaku”, dodao je Vuković.

TVCG je pitala Žabljačane i Žabljačanke, da li im je proljeće u prosincu poremetilo planove: Trebalo bi da bude bolje, očekujemo da će snijeg vjerojatno bi trebalo, jer Žabljak nije Žabljak ako ne padne snijeg za Novu godinu i božićne praznike. Ovo ne može biti ljepše, za ljude na selima, za naše poljoprivrednike, moramo malo misliti i na njih, nije samo skije na noge i na Savin kuk, treba neko i da živi na selu.

Ako se neko odluči da posjeti Žabljak, imamo šetnje, planinarenje, jahanje konja. Nadamo se nečemu, ali snijegu… Ništa.

A ova zima aktualizirala je i staro pitanje – ima li zimske sezone na Žabljaku bez vještačkog snijega. No, za odgovor se, bar ove zime, zakasnilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close