U Kolašinu prodali manje ski-passova, ali sezona odlična

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2023. u 07:00
Dobroj sezoni u Ski centru Kolašin pogodovale su i ‘odlično pripremljene staze, infrastruktura na visokoj razini i trud svih zaposlenih’/PD

Tijekom novogodišnjih praznika, smještajni kapaciteti, prije svega hotelski, bilježili su dobru popunjenost, pa su otkazivanja rezervacija nastupila tek nakon praznika.

Posljednji dan ožujka označio je i kraj, kako turistički radnici tvrde, uspješne zimske sezone u Kolašinu u Crnoj Gori, pišu podgoričke Vijesti. Nedostatak snijega sve do druge polovine siječnja u velikoj je mjeri pokrila izuzetno dobra posjeta tijekom veljače i u prvoj polovini ožujka, pa u tom gradu turistička zajednica nema razloga za nezadovoljstvo.

Iako još nema službenih podataka o broju ostvarenih noćenja, iz lokalne Turističke organizacije (TO) kažu da su tjednima u Kolašinu bili popunjeni svi smještajni kapaciteti. Direktorica Aleksanadar Vlahović podsjeća da su se “tek 21. siječnja stekli uvjeti za nesmetano funkcioniranje ski-centra”.

“S obzirom na to, kao i na činjenicu da smo imali odličnu popunjenost tijekom veljače i prvoj polovini ožujka, možemo reći da smo, nakon svega, ipak, zadovoljni ukupnom bilansom turističke sezone.

Tijekom novogodišnjih praznika, smještajni kapaciteti, prije svega hotelski, bilježili su dobru popunjenost, pa su otkazivanja rezervacija nastupila tek nakon praznika. Imajući u vidu da je razdoblje praznika i školskog raspusta glavni dio zimske turističke sezone, nedostatak snijega imao je velik utjecaj na ostvareni boj noćenja u tom razdoblju”, kaže Vlahović za Vijesti.

Na državnom Ski-centru Kolašin 1600 ove godine prodali su 26.000 ski-passova, kaže rukovoditelj skijališta Bojan Medenica. To je manje nego prošle sezone, ali Medenica napominje da treba imati u vidu da je sezona počela mjesec kasnije nego prethodna.

“S obzirom da je skijaška sezona kasnila zbog nedostatka snijega i da je počela 21. siječnja, zadovoljni smo. Uzmemo li u obzir da smo u 2022. prodali oko 33.000 ski-passova, a da je sezona počela 12. prosinca, ovogodišnjih 26.000 ski-passova, prodanih od 21. siječnja do kraja ožujka, nije razlog za nezadovoljstvo”, kaže Medenica.

Dobroj sezoni pogodovala je i objedinjena ponuda državnog i privatnog Ski-centra Kolašin 1450.

Komentirajte prvi

New Report

Close