U poznatom institutu oporavljat će se još 1000 Norvežana, ovdje imaju ono što drugi ne nude

Autor: Poslovni dnevnik , 24. srpanj 2022. u 07:00
Institutu dr Simo Milošević suradnja s Norveškim državnim programom traje još od 1976./Arhiva PD

Institut je potpisao ugovor za dolazak norveških pacijenata i za period 2023. – 2026.

Norveški državni program u Institutu Dr Simo Milošević u Igalu realizira se već 46 godina, a bit će nastavljen i sljedeće četiri. Institut je potpisao ugovor za dolazak norveških pacijenata i za period 2023. – 2026. te na taj način “osigurao” oko 1000 pacijenata godišnje iz te skandinavske zemlje, piše internetski portal ekapija.

Po riječima direktora marketinga Nikole Mračevića, Institut je jedina ustanova koja je konkurirala na tenderu, a i izvan EU je kao uvijek, kaže, visoko rangirana. Sljedeće četiri godine u Institut će dolaziti po sedam grupa godišnje sa po 140 pacijenata.

Predviđeno je da ostanu na boravku po 28 dana. Ove godine imamo grupe od po 108 Norvežana zbog COVID pandemije, nadamo se da će već od sljedeće godine grupe biti brojnije – kazao je Mračević.

Norveški državni program počeo je 1976., a u Institutu Igalo na rehabilitaciji je bilo više od 50.000 pacijenata iz te skandinavske države. Suradnja je počela davne 1976. godine u staroj fazi Instituta, a nastavljen 1986. u Drugoj fazi s malim prekidima tijekom ratnih 90-ih godina.

Pauza od dvije godine bila je zbog COVID pandemije, podsjetio je Mračević ističući: “Norvežani su zadovoljni uslugama koje pruža naša zdravstveno rehabilitacijska ustanova. Rezultati su odlični i zato oni to jako cijene.

Prvenstveno su zadovoljni medicinskim kadrom i individualnim pristupom, po principu jedan terapeut – jedan pacijent koji se ne primjenjuje nigdje u Europi. I oni se zaista za tih 28 dana rehabilitiraju, značajno im se olakšaju tegobe jer je riječ o teškim oboljenjima koštano-mišićnog sistema.

Veliki broj ih se vraća, ako ne svake, onda svake druge ili treće godine kada im odobri njihov Fond zdravstva. I to je dokaz kvalitetne koju pružamo”, istaknuo je Mračević.

Komentirajte prvi

New Report

Close