U Crnoj Gori manja popunjenost privatnog smještaja

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2023. u 06:10
Foto: D. Jaramaz/PIXSELL

Postoje određena odstupanja ovisno o gradu i regiji, ali ne u značajnijoj mjeri.

Popunjenost kapaciteta privatnog smještaja ove je sezone općenito slabija u odnosu na prošlu godinu, najavila je direktorica Udruge privatnih smještajnih kapaciteta Branka Džoganović i dodala da postoje određena odstupanja ovisno o gradu i regiji, ali ne u značajnijoj mjeri.

Džoganović je agenciji Mina-business rekao da je sjever bolje prošao od juga, ali da je i dalje najveći dio kapaciteta u južnom regionu.

“Cijene su bile oko deset posto više u odnosu na prošlu godinu, gosti su krenuli kasno – u drugoj polovici srpnja boravci su kraći, a sezonu su obilježili i otkazi”, kazao je Džoganović. Prema njenim riječima, dominiraju gosti iz regije i dijaspore, ali ima i dosta tranzita.

Komentirajući najave predstavnika Vlade da se ova godina sprema za rekordnu sezonu, Džoganović je kazao da generalno nema rekorda u privatnom smještaju, kazavši da ne bi bilo dobro da se ova sezona ponovi.

“Izdavači su korigirali do 30 posto cijene za naredno razdoblje, ali s obzirom na (ne)raspoloživost, poznate infrastrukturne nedostatke i početak obveza turista s tržišta kojima smo dostupni, ne očekujemo iznenađenja, “ zaključio je Džoganović.

Komentirajte prvi

New Report

Close