U crnogorskom biseru 30 posto bolja predsezona, očekuju ‘eksploziju’ iz Izraela

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2023. u 07:00
U Budvi trenutno boravi 12.000 turista /SHUTTERSTOCK

I Hotelska grupa Budvanska Rivijera je spremna kako za predsezonu, tako i za glavnu sezonu.

U Budvi trenutno boravi 12.000 turista, od čega je oko 7800 gostiju u privatnom smještaju, podaci su Turističke organizacije općine Budva. Pojašnjavaju da 70% te brojke čine gosti iz Rusije koji su prijavljeni kao turisti. Dobru popunjenost imaju i hotelski smještaji.

“Predsezona se pokazala vrlo dobrom. U hotelima nam prednjače gosti iz Izraela, Njemačke, Srbije i Rusije, ta tržišta zauzimaju prva četiri mjesta. Na temelju onoga što smo od početka siječnja, pa do sada imali možemo reći da smo vrlo zadovoljni”, rekla je predstavnica TO Budva Tijana Kotarac.

”Tradicionalno su uskršnji praznici vezani za organizirane skupine dolazaka u našim hotelima, očekujemo goste koji će nam doći s područja zapadne i središnje Europe. Oni vole razdoblje predsezone i posezone jer ne vole biti dio velike gužve”, ističe Kotarac.

I Hotelska grupa Budvanska Rivijera je spremna kako za predsezonu, tako i za glavnu sezonu. S radom su počeli Hotel Palace u Petrovcu, Hotel Aleksandar u Budvi, otvaraju se vrata hotela Castellastva, a krajem travnja s radom počinje turističko naselje Slovenska plaža, najavila je PR menadžerica Budvanske Rivijere, Jelena Kaluđerović.

”Prema dosadašnjim najavama, onim što već bilježimo na terenu i rezultatima koje bilježe naši otvoreni hoteli, možemo reći da će ova predsezona u našim hotelima biti za 30% bolja nego što je bila prethodna”, otkriva Kaluđerović.

Tome u prilog govore i trenutni podaci, a osim tradicionalno dobre posjećenosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije, u HG Budvanska Rivijera očekuju dolaske s novih tržišta.

”Tu su tržišta Francuske i Velike Britanije koja su pogotovo zastupljena u našim hotelima u Petrovcu.

Naravno, tu su i ostala tržišta zapadne Evrope, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, zemalja Baltika, ali i neka nova tržišta koja su prošle godine doživjela ekspanziju. Ove sezone će ‘eksplodirati’ tržište Izraela. Jedno novo tržište je i Egipat”, najavila je Kaluđerović.

Komentirajte prvi

New Report

Close