U Baru za potpore biznis idejama 750.000 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Posebno se ističe potpora usmjerenu isključivo poduzetništvu i biznis idejama čiji su nosioci žene kao i program “Snažne žene-snažan Bar”.

Općina Bar je, kroz projekte za razvoj poduzetništva usmjerila više od 750.000 eura bespovratnih sredstava kojima je poduprto 170 biznis ideja i otvoreno više od 100 novih radnih mjesta, čime je potvrdila svoju namjeru da proračunska sredstva u što većoj mjeri ulaže u lokalnu privredu u cilju općeg društvenog napretka, piše portal cdm.me.

Posebno se ističe potpora usmjerenu isključivo poduzetništvu i biznis idejama čiji su nosioci žene kao i program “Snažne žene-snažan Bar” za koji je Baru kao primjeru pozitivne prakse suradnju ponudila Međunarodna organizacija rada.

“Namjera je da svi programi u sljedećem periodu budu još financijski izdašniji, da kroz veće novčane potpore podržimo i veći broj biznis ideja te usmjerimo našu pažnju prema budućnosti, a ona između ostalog leži i u IT sektoru i sličnim granama gospodarstva.

Pozivam sve one koji se još uvijek nisu odvažili na to da potraže financijsku podršku kako bi bili u prilici da podržimo njihove biznise jer snaga lokalne ekonomije leži u vama, u malom i srednjem biznisu, u poduzetništvu koje je snažno i, najvažnije, koje kreira povjerenje”, rekao je Dušan Raičević, predsjednik općine Bar na predstavljanu uspješno ostvarenih programa podrške razvoju poduzetništva i ženskog poduzetništva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close