Turska nudi pomoć Herceg Novom za problem otpadnih voda

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Osigurat će se realizacija plana gostovanja Simfonijskog orkestra iz Istanbula sljedeće godine na otvaranju Međunarodnog festivala ‘Dani glazbe’, priopćeno je iz Vlade.

Veleposlanstvo Turske ponudilo je Općini Herceg Novi pomoć u rješavanju problema oko izgradnje prečistača otpadnih voda i fekalnog kolektora u tom primorskom gradu, nakon što ta dva projekta turskih izvođača nisu uspješno realizirana.

Ovo je službeno rečeno “Vijestima” iz kabineta predsjednika Općine Herceg Novi Stevana Katića nakon sastanka sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

Iz primorske općine priopćili su i da je s jednom od tvrtki raskinut ugovor. Iz Općine su istakli da je u proteklom periodu porastao razinu turskih investicija u Herceg Novom, među kojima je i kompanija koja u Kumboru gradi dio naselja sa više desetina rezidencija.

“U sklopu tog kompleksa, prema onome što su najavili na jednom od ranijih sastanaka, izgradit će i privatnu bolnicu”, stoji u odgovoru.

Kako je objavljeno na web stranici Općine, Kalkavan je i ranije posjećivao Crnu Goru, ali je ovo njegova prva službena posjeta tom gradu.

“Imamo mnogo projekata i ideja koje bi predstavljale osnovu saradnje Herceg Novog i turskih gradova, kao i kompanija koje se bave privredom i trgovinom.

Razgovarali smo i o suradnji na kulturnom planu, mogućnostima organiziranja kulturno-zabavnih događanja, organiziranju posjeta delegacija iz Herceg Novog i Turske”, kazao je Kalkavan.

Na upit koji će sektori biti u fokusu suradnje s Turskom, iz Općine su odgovorili da je riječ o kulturi, turizmu i cjelokupnom gospodarstvu, dok će imati izravnu podršku veleposlanstva za pomoć u uspostavljanju kontakata i ideja.

Osigurat će se realizacija plana gostovanja Simfonijskog orkestra iz Istanbula sljedeće godine na otvaranju Međunarodnog festivala ‘Dani glazbe’, priopćeno je iz Vlade. Naglasili su i da Gradska glazba ove godine putuje na festival u Izmir te da je suradnja Herceg Novog i turskih gradova već uspostavljena, pa je sada cilj njeno jačanje i širenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close