Turska kompanija ipak ne može graditi tornjeve u Budvi

Autor: Poslovni dnevnik , 16. veljača 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Tvrtka Mia Investments, koja okuplja turske investitore, na veliko je započela radove na izgradnji tornjeva.

Uprava za provedbu državnih smjernica u području arhitekture Ministarstva prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine poništila je idejno rješenje kojim je taj vladin resor dao suglasnost turskoj tvrtki Mia Investments za izgradnju dva tornja od 15 i 16 katova, te postupak vratili na ponovno odlučivanje.

To je Vijestima potvrđeno iz više izvora. Direkcija Vladinog resora, na čelu s ministrom Jankom Odovićem, obavijestila je Upravni sud da je po tužbi Sekretarijata za zaštitu imovine Općine Budva postupila po Zakonu o upravnom postupku u vezi sa upravnim sporom i donijela rješenje rješenje kojim se poništava rješenje Ministarstva ekologije, prostornog uređenja i urbanizma od 18. ožujka 2022. kojim je Mia ulaganjima izdana suglasnost na idejno rješenje hotela s apartmanima.

Nakon što prethodni ministri urbanizma Ratko Mitrović i Ana Novaković Đurović nisu našli ništa protuzakonito u prijavi za izgradnju hotelsko-apartmanskog naselja Riviera Montenegro Hotel & Residences, dva tornja ispred hale Jadranskog sajma, Sekretarijat za imovinu Zaštita se sredinom prosinca prošle godine požurnicom obratila novoimenovanom ministru prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Janku Odoviću, tražeći od njega da zaštiti interese metropole turizma.

– Pozivamo Vas da svojim ovlaštenjem zaštitite interese Općine Budva i donesete odluke na osnovu zakona o izgradnji na dijelu urbanističke parcele 26.1 u bloku 26a u okviru obuhvata Detaljnog urbanističkog plana (DUP) Budva Centar. – naveo je u dopisu tadašnji tajnik za zaštitu imovine Đorđe Zenović.

Tvrtka Mia Investments, koja okuplja turske investitore, na veliko je započela radove na izgradnji tornjeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close