Turkish Airlines letjet će za Tivat tijekom cijele godine

Autor: Poslovni dnevnik , 28. kolovoz 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Na ovoj liniji Turkish će biti izravni konkurent crnogorskom nacionalnom zračnom prijevozniku Air Montenegro.

Turska nacionalna aviokompanija Turkish Airlines potvrdila je da će sadašnju sezonsku avioliniju Istanbul-Tivat pretvoriti u cjelogodišnju nakon završetka ovogodišnje ljetne IATA sezone, Vladan Drašković, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG)., potvrđeno je za Novosti.

To znači da će zrakoplovi Turkish Airlinesa prometovati između ova dva grada i nakon 29. listopada, kada završava ovogodišnja ljetna sezona i počinje zimska IATA sezona koja traje do 30. ožujka sljedeće godine.

Umjesto dosadašnjih šest tjednih rotacija na liniji Istanbul – Tivat, turski avioprijevoznik će tijekom predstojeće zime imati samo jednu tjednu rotaciju manje, što znači da će njihovi avioni pet puta tjedno slijetati na pistu uz Tivatski zaljev.

Na ovoj liniji Turkish će biti izravni konkurent crnogorskom nacionalnom zračnom prijevozniku Air Montenegro, koji je prije dvije godine pokrenuo redoviti promet na liniji Tivat-Istanbul.

Inače, tijekom predstojeće zimske sezone Air Montenegro će letjeti svakodnevno na toj liniji, što znači da će Tivat, zajedno s letovima Turkisha, imati najmanje 12 tjedno veza s Istanbulom, koji je jedno od najvećih zračnih čvorišta u ovom dijelu. svijeta.

Turkish Airlines je i ove i prošle godine na relaciji Istanbul – Tivat letio samo u ljetnim mjesecima. Prelaskom ove linije u cjelogodišnju liniju, Turkish Airlines će, uz Air Montenegro i Air Serbia, postati treći takozvani legacy prijevoznik, odnosno nacionalni avioprijevoznik, koji će i tijekom zimskih mjeseci letjeti za Tivat.

Linija za Istanbul, prema kapacitetima koji se nude putnicima u broju raspoloživih mjesta u turskim avionima tipa Boeing B737-800 i Air Montenegro Vim Embraer E-195, bit će tek nešto ispod još uvijek najpopularnije lokalne redovne linije Tivat – Beogradi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close