Turkish Airlines i Air Montenegro bore se za letove prema Tivtu

Autor: Poslovni dnevnik , 05. svibanj 2022. u 08:00
Od 11. lipnja, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote, turski zrakoplovi letjet će iz Istanbula prema crnogorskom primorju/PD

Air Montenegro, s druge strane, planira ovog ljeta povećati operacije na liniji za Tivat.

Zrakoplovna kompanija Turkish Airlines (TA) uspjela je dobiti prava za letove do Tivta u Crnoj Gori i tako se izravno natječe s crnogorskom kompanijom Air Montenegro. Kako je najavljeno, od 11. lipnja, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote, zrakoplovi TA letjet će iz Istanbula prema crnogorskom primorju.

Nakon davanja zelenog svjetla turskoj kompaniji, kako piše Investitor, uslijedili su prigovori crnogorskog nacionalnog zračnog prijevoznika, koji je tvrdio da postojeći bilateralni sporazum o zračnim uslugama ne dopušta TA-u održavanje toliko letova za Crnu Goru. Međutim, kako piše Indikator, na kraju je turskoj kompaniji izdana dozvola.

”Upravni odbor naše korporacije odlučio je da, ovisno o mogućnostima i uvjetima na tržištu, pokrene redovne letove za Tivat u Crnoj Gori i Bergamo u Italiji”, priopćeno je ranije iz TA. Najavljeno je da će se letovi obavljati zrakoplovom Boeing 737-800.

Air Montenegro, s druge strane, planira ovog ljeta povećati operacije na liniji za Tivat. Trenutačno ima šest tjednih letova iz Turske.

Osim nove usluge za Tivat, Turkish Airlines ovog ljeta održava i dvotruke dnevne letove za Podgoricu, gdje se pokazao kao jedan od najprometnijih prijevoznika. Turkish Airlines je ovog ljeta povećao frekvencije u svojoj mreži u bivšoj Jugoslaviji.

Održava trostruke dnevne letove za Beograd, osamnaest letova tjedno za Sarajevo, dva leta dnevno za Zagreb, Prištinu i Skoplje, deset puta tjedno za Ljubljanu i do sedam tjednih letova za Dubrovnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close