Turističko naselje Portonovi imat će heliodrom

Autor: Poslovni dnevnik , 26. kolovoz 2022. u 07:00
Azerbajdžanska kompanija Azmont Investments otvorila je 2019. u Crnoj Gori turistički kompleks s marinom/G. Jelavić/PIXSELL

U Crnoj Gori heliodrome imaju i turističko naselje Porto Montenegro u Tivtu i hotel Splendid u Bečićima.

Azerbajdžanska kompanija Azmont Investments uputila je crnogorskom Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju heliodroma u sklopu luke nautičkog turizma, odnosno marine u sklopu turističkog naselja Portonovi.

U Crnoj Gori heliodrome imaju i turističko naselje Porto Montenegro u Tivtu i hotel Splendid u Bečićima. I svaki aerodrom istovremeno je i helidrom, tako da helikopteri mogu slijetati i u Podgorici, kao i na aerodromima u Tivtu, Beranama i Nikšiću.

Portonovi marina, u okviru koje je planiran heliodrom, ima kapacitet od 238 vezova za prijem jahti i superjahti. Portonovi naselje prostire se na 26 hektara, sa 1,8 kilometara obale. Sastavni dio turističkog naselja, koje se nalazi u Kumboru, čini oko 200 stanova dostupnih za kupovinu, kao i deset privatnih vila pod brendom One&Only.

U okviru naselja nalazi se i 50 stanova za iznajmljivanje tijekom cijele godine. Apartmani su smješteni u blizini brojnih kafića, restorana, koktel barova, privatnih bazena, butika, dvije umjetničke galerije, banke i vrtića.

Portonovi je vrata posjetiteljima otvorio 2019. godine i to je jedno od najvećih izravnih stranih ulaganja u Crnoj Gori.

Komentirajte prvi

New Report

Close