Toščelik daje otkaze, Abazović razgovara s Elektroprivredom

Autor: Poslovni dnevnik , 26. kolovoz 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Radni odnos, kako se navodi u rješenjima o otkazu, završava 31. kolovoza, uz predviđene otpremnine radnicima.

Turska kompanija Toščelik od jučer uručuje otkaze radnicima nikšićke Željezare, javljaju gotovo sve agencije u regiji. Radni odnos, kako se navodi u rješenjima o otkazu, završava 31. kolovoza, uz predviđene otpremnine radnicima.

“Iako su pregovori s državom i Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) u tijeku, turski vlasnik odlučio je uručiti otkaze svim radnicima. To je dovoljan pokazatelj koliko oni poštuju i dogovore i državu Crnu Goru. Onda možete zamisliti kako su poštovali radnike posljednjih deset godina”, izjavio je predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović.

Vujović je istaknuo da je poruka radnika turskim vlasnicima da se više ne vraćaju u fabriku i da apsolutno ne prihvaćaju otkaze. “Pozivamo premijera Dritana Abazovića i EPCG da što prije završe pregovore s upravom Toščelika i da zaštite 229 radnika”, dodao je Vujović.

Radnici su u srijedu nakon sastanka s tehničkim premijerom Dritanom Abazovićem, izjavili kako ih je on obavijestio da će željezaru preuzeti Elektroprivreda Crne Gore kao i da je rok za prodaju dionica 26. rujan.

Premijer Abazović jučer je izjavio da će u petak imati sastanak s Elektroprivredom o preuzimanju tvornice od Toščelika. Poručio je radnicima da ako u ovom trenutku žele prosvjedovati, prava adresa za to je predsjednik Crne Gore i oni koji su glasali za rušenje Vlade.

Objasnio je da je Elektroprivreda vidjela svoj interes u tome, da Željezara ima veliki kapital. Odgovarajući na pitanje zašto upravo Željezara, rekao je “kamo sreće da je preuzela i KAP”.

“Dijalog nikada neću izbjegavati, ali logično je da i Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Damir Šehović ponude rješenje kako dalje. Ako neko želi za stol – 30. kolovoza i dalje, mi s tim nemamo problem, ali želimo znati što je plan”, kazao je Abazović.

Komentirajte prvi

New Report

Close