Tnitsea Shipping preuzima liniju Bar-Bari

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2023. u 07:17
Foto: Shutterstock

Pregovori s Talijanima su u tijeku i izvjesno je da će ovih dana biti potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji.

Na pomorskoj liniji Bar-Bari-Bar vjerojatno će tijekom ljeta prometovati putnički brod brodarske tvrtke Tnitsea Shipping, doznaje Primorski portal u Barskoj plovidbi.

Pregovori s Talijanima su u tijeku i izvjesno je da će ovih dana biti potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji.

Jedina pomorska linija između Crne Gore i Italije krenut će od kraja lipnja, a brod će prometovati tijekom ljetnih mjeseci.

U ovom poslu Barska plovidba će imati prihod od prodanih karata u poslovnicama. Posadu ukrcava talijanski brodar čija je tvrtka registrirana u Portugalu. Nakon što je Barska plovidba u prosincu 2016. ostala bez putničkog broda, nakon 52 godine, brod Dubrovnik, koji je bio u vlasništvu hrvatske Jadrolinije, plovio je pet do šest mjeseci godišnje na liniji Bar-Bari.

Zbog nemogućnosti plovidbe broda Dubrovnik, Hrvati ove godine nisu mogli produžiti ugovor s crnogorskom tvrtkom. Od prošlogodišnje rekordne dobiti Barska plovidba je samo otplatila ratu za brodove od 3,6 milijuna i vratila dio duga državi od 3 milijuna za neusklađene državne potpore primljene tijekom 2021. godine.

‘Barska plovidba’ je poslovnu 2022. godinu završila s EBITDA-om (rezultat poslovanja prije odbitka kamata, poreza na dobit i amortizacije) u iznosu od 7,9 milijuna eura, što je povećanje od gotovo 10 puta u odnosu na isto usporedno razdoblje 2021. godine i godine ostvarila dobit iz poslovanja u iznosu od 6,3 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close