Tivat bez javnih investicija, ostale samo mrvice

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2024. u 06:59

Jedina investicija planirana za Tivat Planom javnih nabavki JPMD za ovu godinu je “izvođenje radova na šetalištu od Svetog Roka do Lepetana”, za što je predviđeno svega 50.000 eura sa PDV-om.

Sudeći prema upravo objavljenom Planu javnih nabavki Javnog poduzeća za upravljanje morskim dobrom (JPMD) za 2024. godinu, ovo državno poduzeće će i ove godine nastaviti trend minimalnih ulaganja u obalnu infrastrukturu na području općine Tivat. godina. JPMD već godinama ne ulaže gotovo ništa u sanaciju i sanaciju obalne infrastrukture. U najmanjoj općini Bokelje, odakle ta tvrtka od zakupaca morskog dobra godišnje zaradi preko 900 tisuća eura. Jedino mjesto u koje Morsko dobro ulaže na području Tivta je specijalni rezervat prirode “Tivatska Solila” čiji je JMD zvanični upravljač, ali se ta ulaganja uglavnom svode na povremenu zamjenu dotrajalog drvenog namještaja, dok više O ozbiljnim zahvatima, prvenstveno o regulaciji hidrološkog režima na nekadašnjim solanama i njihovim dovodnim kanalima, nema govora.

Jedina investicija planirana za Tivat Planom javnih nabavki JPMD za ovu godinu je “izvođenje radova na šetalištu od Svetog Roka do Lepetana”, za što je predviđeno svega 50.000 eura sa PDV-om. No, to je samo kap u moru jer prije tri godine, kada je Morsko dobro prvi put najavilo da će započeti faznu izgradnju 2,3 ​​kilometra duge lungo mare šetnice, procijenilo je da će realizacija tog projekta koštati ukupno 2,4 milijuna eura. Za izgradnju šetnice do danas, međutim, nije zabijena ni lopata, unatoč brojnim obećanjima ravnatelja Pomorskog dobra Mladena Mikijelja i predsjednika Upravnog odbora te državne tvrtke, Blaža Rađenovića, to će JPMD sigurno učiniti.

Osim ove simbolične investicije, prema Planu javnih nabavki za 2024. godinu, u Tivtu će JPMD utrošiti i dio od ukupno 50.000 eura namijenjenih za “uređenje i sanaciju tivatskih Solila i zaštićenih područja”, dok će manje od 23.000 eura koštati “izrada idejnog rješenja i glavnog projekta regulacije kanala i vodotoka u rezervatu Tivatska slila”.

Komentirajte prvi

New Report

Close