Tihomir Dragaš na čelu Upravnog odbora Air Montenegra

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2024. u 05:23
Tihomir Dragaš/PD

Od 2013. godine radio je u Deutsche Telekomu, jednoj od najvećih telekomunikacijskih kompanija u svijetu.

Upravni odbor Air Montenegro danas je na konstituirajućoj sjednici jednoglasno izabrao Tihomira Dragaša za predsjednika tog tijela.

Iz avioprijevoznika je priopćeno da je prvom dijelu sjednice nazočio ministar prometa i pomorstva Filip Radulović, te članovi Upravnog odbora i menadžmenta avioprijevoznika. Radulović je istaknuo da je zadovoljan personalnim i stručnim sastavom novog Upravnog odbora, navodeći kako vjeruje da će članovi značajno doprinijeti daljnjem razvoju kompanije i brendiranju Crne Gore kao destinacije velikog potencijala.

“Očekivanja Vlade, ali i moja, su da svoje stručne kapacitete stavite u službu Air Montenegro, građana, turista i cjelokupne privrede”, rekao je Radulović. Dodao je kako vjeruje u kompetentnost članova te kako očekuje brojne prijedloge, ali i rješenja za izazove.

“U drugom dijelu sjednice, jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora, za predsjednika je izabran Tihomir Dragaš”, navodi se u priopćenju.

Ostali članovi Uprave su, kako je priopćeno, Vukadin Stojanović, Mitar Šušić, Aleksandra Gardašević Slavuljica i Danilo Popović. Tihomir Dragaš rođen je u Podgorici, gdje je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta Crne Gore, kao jedan od najboljih studenata svoje generacije.

Osim diplome inženjera elektrotehnike, stekao je i profesionalni Master of Business Administration (Executive MBA) na Quantic School of Business and Technology, registriranoj i akreditiranoj u Washingtonu (Sjedinjene Američke Države), s ostalim studentima koji rade u prestižnim svjetskim tvrtki, kao što su Apple, Google, Facebook i Amazon.

Profesionalnu karijeru započeo je 2001. godine u Crnogorskom Telekomu, a od 2004. do 2013. godine bio je jedan od ključnih stručnjaka za projektiranje i implementaciju najnaprednijih telekomunikacijskih mreža i usluga.

Od 2013. godine radio je u Deutsche Telekomu, jednoj od najvećih telekomunikacijskih kompanija u svijetu, gdje je zadužen za kreiranje vendor strategije za domenu IP i transportnih telekomunikacija za cijelu tvrtku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close