Telekom pokrio 70 posto Crne Gore 5G mrežom

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2022. u 06:12
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Telekom je operator s najvećom pokrivenošću 5G mrežom na teritoriji Crne Gore.

5G mreža crnogorskog Telekoma dostupna je za 68,92% stanovništva u Crnoj Gori, a Telekom ima i najveću pokrivenost stanovništva i teritorije 4G mrežom, pokazuju službenja mjerenja Agencije za elektronske komunikacije (EKIP). Kada je o 4G mreži riječ, Telekom ima najveću pokrivenost naseljene teritorije Crne Gore – više od 97% stanovništva u zemlji pokriveno je Telekom 4G mrežom. Usto, Telekom je 4G mrežom pokrio je gotovo 78 odsto ukupne teritorije Crne Gore.

Telekom je operator s najvećom pokrivenošću 5G mrežom na teritoriji Crne Gore. Mrežu najnovije generacije lansirao je u travnju u Podgorici, dok je u srpnju cijelo urbano jezgro glavnog grada pokriveno 5G mrežom.

“Danas u 18 crnogorskih gradova imamo aktivnu 5G mrežu, a u Podgorici 5G stanice imamo na 25 lokacija čime pokrivamo gotovo čitav grad. Krajnji cilj je 5G mrežu učiniti dostupnom u svim gradovima”, kazao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Iz godine u godinu Telekom bilježi najveći internetski promet, odnosno najveći godišnji protok gigabajta kroz mobilnu mrežu, u Crnoj Gori. Nakon što se 4G mreža proširila na 80 lokacija, promet u mobilnoj mreži Crnogorskog Telekom povećao se za 56% tijekom ljeta, odnosno sa 93 terbajta dnevno u 2021. godine na 145 terabajta dnevno ove godine u ljetnjim mjesecima.

Komentirajte prvi

New Report

Close