TE Pljevlja nakon godišnjeg remonta ponovo priključena na mrežu

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2023. u 06:59
foto: unsplash

Termoelektrana Pljevlja će biti jedan od najmodernijih objekata u svijetu, sa svim ekološkim standardima prema direktivama Europske unije (EU).

Termoelektrana (TE) Pljevlja, nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, ponovno je priključena na mrežu, priopćeno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Redoviti godišnji remont započeo je 17. travnja, a obuhvatio je standardni remont strojarnice, kotlovnice, sustava za pripremu ugljene prašine i pomoćnih objekata, a ove godine povećan je i obim radova na srednjonaponskoj opremi, posebice sustavu upravljanja i nadzora. elektrana, povećana”, kazali su iz EPCG. Izvedeno je 71 posto građevinskih radova, a završetak grubih građevinskih radova očekuje se do sredine kolovoza. “Najznačajniji objekat koji se gradi u okviru projekta je postrojenje za odsumporavanje, koje će značajno poboljšati stanje životne sredine u Pljevljima, kao i postrojenje za denitrifikaciju. Gradi se i prečistač otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlovnice, koja će biti rezervni izvor za toplifikaciju grada, ali i Pljevalja,”. Termoelektrana Pljevlja će biti jedan od najmodernijih objekata u svijetu, sa svim ekološkim standardima prema direktivama Europske unije (EU).

Komentirajte prvi

New Report

Close