TE Pljevlja je i prošle godine obarala rekorde

Autor: Poslovni dnevnik , 23. siječanj 2024. u 05:20
Foto: Fotoshutterstock

Termoelektrana je ostvarila najveću godišnju proizvodnju u povijesti svog rada.

Termoelektrana (TE) Pljevlja je i prošle godine, 42. godine rada, oborila nekoliko rekorda, priopćeno je iz Elektroprivrede (EPCG), prenosi agencija Mina-business. Kako su naveli, termoelektrana je ostvarila najveću godišnju proizvodnju u povijesti svog rada.

U prošloj godini TE je proizvela 1,64 milijuna megavat sati (MWh) na generatoru, a isporučila 1,5 milijuna MWh električne energije u mrežu, kazali su iz EPCG.

Također, ostvaren je najduži rad u povijesti tog pogona, bez zastoja.

“Termoelektrana je na elektroenergetskoj mreži više od 230 dana, odnosno radi od 5. juna prošle godine, kada je nakon redovnog godišnjeg remonta sinhronizovana na mrežu”, objasnili su iz EPCG-a.

Tijekom prošle godine TE je imala samo jedan neplanirani ispad, i to ispad iz mreže, dok je prosječan godišnji broj neplaniranih ispada od početka rada elektrane sedam, što, kako navode, najbolje govori o važnosti tog rezultata.

Također, najveći broj radnih sati ostvaren je tijekom jedne kalendarske godine.

Prošle godine TEermoelektrana je bila na mreži 7,5 tisuća sati s prosječnom snagom na generatoru od 218,9 megavata (MW) i prosječnom snagom na pragu elektrane od 200,72 MW, precizirali su iz EPCG.

Vršitelj dužnosti izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore Zoran Šljukić čestitao je menadžmentu Termoelektrane Pljevlja i svim zaposlenicima Termoelektrane koji su svojim odgovornim radom doprinijeli ostvarenju ovih povijesnih rezultata.

“Također, Elektroprivreda Crne Gore duguje veliku zahvalnost rukovodstvu i radnicima Rudnika uglja Pljevlja, koji su predanim i odgovornim radom, savladavajući sve izazove i poteškoće rudarskog poslovanja, isporučili rekordnu količinu uglja od 1,64 miliona tona. elektrane”, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close