Talijani žele graditi tvornicu streljiva u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 29. svibanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Predsjednik Italsistema Lorenzo Bartolini predstavio je investicijski program vrijedan tri milijuna eura.

Talijanska kompanija Italsistem zainteresirana je za višemilijunska ulaganja u Crnoj Gori u oblasti namjenske industrije, odnosno za pokretanje proizvodnog pogona za streljivo – priopćeno je iz Vlade.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Krsto Perović i savjetnica predsjednika Vlade u tehničkom mandatu za investicije Marija Krgović održali su danas, kako se navodi u priopćenju, sastanak s predstavnicima ove tvrtke.

Predsjednik Italsistema Lorenzo Bartolini predstavio je investicijski program vrijedan tri milijuna eura koji bi uključivao pokretanje izvozno orijentirane tvornice za proizvodnju streljiva s fokusom na američko tržište i druge zemlje članice NATO-a.

Predstavnici Vlade Crne Gore zahvalili su na interesu i upoznali sugovornike s mogućnostima ulaganja, te procedurama za uspostavljanje potencijalne suradnje koja bi doprinijela otvaranju novih radnih mjesta, ali i ukupnom izvozu koji će, kako je ocijenjeno, pozitivno utjecati na ekonomske bilance.

Italija i Crna Gora imaju tradicionalno dobre odnose, koji će biti značajno unapređeni intenzivnijom suradnjom u oblastima od zajedničkog interesa i realizacijom ovakvih projekata, rekao je Perović. Bartolini je zahvalio na prilici da sa svojim kolegama predstavi projekt, te izrazio zahvalnost Vladi Crne Gore na organizaciji sastanka i interesu za uspostavljanje dugoročne suradnje s ovom talijanskom kompanijom.

– Na sastanku je zaključeno da će se u narednim danima intenzivirati komunikacija dviju strana kako bi se razgovaralo o detaljima potencijalne investicije, te mogućnostima njene realizacije u partnerstvu Vlade Crne Gore i Italsistema.

Italsistemi je talijanska tvrtka osnovana u Rimu s idejom poboljšanja usluga u sektoru proizvodnje streljiva. Ima oko 75 zaposlenika i 10 inženjera – istaknuli su iz Vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close