Sveti Stefan, najluksuznije crnogorsko ljetovalište, ove godine opet prima goste

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2022. u 09:17
Iz Adriatic Propertiesa tvrde da zbog brojnih slučajeva ometanja prošle godine nije bilo moguće otvoriti Sveti Stefan/G. Jelavić/PIXSELL

Adriatic Properties, zakupac grada hotela, zadovoljan je odlukom suda prema kojoj je posjetiteljima zajamčena ekskluzivnost u korištenju kompleksa i susjednih plaža, zbog čega lani resort nije radio.

Predstavnici kompanije Adriatic Properties u vlasništvu Petrosa Stathisa, priopćili su da će, nakon rješenja Privrednog suda za ovogodišnju turističku sezonu otvoriti resort Aman Sveti Stefan, najluksuznije ljetovalište u Crnoj Gori. Grad hotel lani nije radio zbog sukoba s crnogorskim vlastima.

Iz Adriatic Propertiesa kažu da je Privredni sud donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist te kompanije u odnosu na Sveti Stefan, kojeg imaju u zakupu, javlja agencija Mina.

Zabranjeno uklanjanje ograda
Uvjeti privremene mjere, kako su objasnili, sprečavaju HG Budvanska rivijera kao zakupodavca i Ministarstvo ekonomskog razvoja kao jamca, da poduzmu bilo kakve radnje koje mogu štetiti Adriatic Propertiesu i njegovim pravima na ekskluzivnost i mirno uživanje kada je riječ o zakupljenoj imovini Svetog Stefana, uključujući susjedne plaže i morsko dobro koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.

Izričito je zabranjeno uklanjanje ograda, instalacija i opreme, kao i pokušaji promjene prava na ekskluzivnost koju uživaju gosti resorta. Također je zabranjeno poduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu potaknuti nekoga na nasilje ili vandalizma nad imovinom u zakupu Adriatic Propertiesa.

Adriatic Properties očekuje da će Budvanska rivijera i Ministarstvo ekonomskog razvoja u potpunosti poštivati uvjete privremene mjere. Iz kompanije su dodali da u svjetlu brojnih, dobro dokumentiranih slučajeva ometanja, prošle godine nije bilo moguće otvoriti Sveti Stefan zbog ozbiljne zabrinutosti za njegove goste i osoblje.

“Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzročili spriječili su rad Svetog Stefana na razini privatnosti, sigurnosti i standarda usluge koje klijenti i osoblje resorta očekuju i po kojima je brend resorta poznat”, dodaje se u priopćenju.

Adriatic Properties je, kako se ističe, veliki lokalni poslodavac i u svakom trenutku je imao najbolje namjera prema lokalnoj zajednici. “Ponovno otvaranje resorta Aman Sveti Stefan omogućava nastavak izuzetno plodne i produktivne komercijalne veze između Adriatica i Crne Gore”, zaključuje se u priopćenju.

Istovremeno, crnogorska vlada je isključila šest projekata s Liste razvojnih projekata u području turizma.

Zakup vrijedi 42 godine
Među njima je i hotel s pet zvjezdica Kraljičina plaža u Miločeru, kojeg je trabao graditi Adriatic Properties, a čemu se protivilo lokalno stanovništvo.

Na mestu starog hotela Kraljičina plaža trebao je biti izgrađen novi sa 60 soba, na četiri puta većoj površini od sadašnje, s oko 22.000 kvadrata bruto izgrađene površine. Uz novi hotel s osam etaža predviđen je kompleks sa 66 luksuznih apartmana.

Kompanija Adriatic Properties dugoročni je zakupac hotela Sveti Stefan i Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža. Stathisova kompanija zakupila je hotele na 30 godina.

Aneksima ugovora zaključenim u siječnju 2013. produžen je zakup hotela Sveti Stefan i Miločer sa 30 na 42 godine, dok je zakup hotela Kraljičina plaža produžen sa 30 na 42, odnosno 90 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close