Štrajk traje, Telekom ne pristaje na 30-50% povećanje zarada

Autor: Poslovni dnevnik , 07. prosinac 2022. u 07:00
Credit: PD Caption: U crnogorskoj kompaniji rad je sveden na minimum, menadžment i zaposleni mole korisnike za razumijevanje/PD

Iz Telekoma to negiraju i navode izvještaj inspektora rada koji je potvrdio da nije bilo novih zapošljavanja od početka štrajka.

Oko 200 zaposlenih u crnogorskom Telekomu u generalnom je štrajku već 20 dana. Tvrde da menadžment obesmišljava njihovo pravo na štrajk tako što na mjestima štrajkaša angažira osobe iz povezanih kompanija ili preko Agencija za obavljanje redovnih poslova, piše portal RT Crne Gore.

Iz Telekoma to negiraju i navode izvještaj inspektora rada koji je potvrdio da nije bilo novih zapošljavanja od početka štrajka. Što se tiče povećanja zarada od 30 do 50%, menadžment kaže da su nerealna i da bi u tom slučaju Telekom mogao staviti ključ u bravu.

Željko Burić, predsjednik Sindikata Telekom kaže da uprava firme sada anagažira druge zaposlene iz povezanih kompanija s Telekomom i angažira zaposlene preko Agencija za ustupanje zaposlenih na poslovima zaposlenih koji su u štrajku.

”Na taj način menadžment pokušava anulirati efekte štrajka”, naveo je Burić. Iz uprave Telekoma tvde suprotno, da nitko nije angažiran od početka štrajka. “Inspektor je donio mišljenje da Telekom nije u prekršaju i da kompanija nije angažirala druge osobe koja mijenjaju štrajkaše”, kaže Matija Otašević, PR Telekoma.

Kako bilo, 200 zaposlenih ne odustaje od svojih zahtjeva. ”Tražimo povećanje cijene rada u prosjeku od 30 posto. Prosječna plaća nama jest 1.270 eura, ali u to ulaze zarade i bonusi menadžmenta. Ostalim zaposlenima zarade su puno niže i nisu povećavane od 2008. te danas vrijede dvostruko manje u odnosu na taj period”, kazao je Burić.

Iz Telekoma podsjećaju da je menadžment zaposlenima osigurao povećanje mjesečnih primanja od 105 eura bruto, počevši od siječnja 2023. ”Povećanje plaće od 30 ili 50 posto stavilo bi ključ u bravu Telekomu, jer je financijski neodrživo”, kazao je Matija Otašević, PR Telekoma.

Komentirajte prvi

New Report

Close