Spajić: 2025. bit će velika za crnogorske autoceste

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2024. u 06:59

Ministar prometa i pomorstva Filip Radulović rekao je da je zadovoljan što su službeno završeni radovi na putu Mateševo-Kolašin.

Premijer Milojko Spajić rekao je da će 2025. biti velika godina za izgradnju autocesta u Crnoj Gori.

Spajić je sa suradnicima otvorio rekonstruiranu cestu Mateševo ​​- Kolašin, vrijednu više od šest milijuna eura.

“Mislim da će se ovoj cesti najviše obradovati Kolašinci, ali i turisti. Sada je Kolašin udaljen oko 40 minuta od Podgorice i mislim da će to puno značiti za razvoj ovog kraja i za ostanak stanovništva, posebno mladih u ovom kraju”, rekao je Spajić nakon otvaranja rekonstruiranog puta. Obišao je i Zapovjedni centar gdje su, kako je rekao, prošli mrežu autocesta čija je izgradnja planirana do 2030. godine.

“Kreću natječaji za idejna rješenja, danas je pokrenut natječaj za budući projekt Andrijevica-Berane-Boljare, očekujemo da će biti završen do kraja godine, odnosno da projekt bude potpuno spreman za natječajnu proceduru za 2025. godinu. Ostatak mreže autocesta, idejni projekti, natječaji kreću u ljeto ove godine, tako da će 2025. biti velika godina za izgradnju autocesta u Crnoj Gori”, rekao je Spajić.

Ministar prometa i pomorstva Filip Radulović rekao je da je zadovoljan što su službeno završeni radovi na putu Mateševo-Kolašin.

“Riječ je o iznimno važnoj prometnici koja će spojiti autocestu s glavnom magistralom. Sada imamo kvalitetnu, modernu i sigurnu cestu koja će povezati središnji dio Crne Gore sa sjevernim”, naglasio je Radulović. Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazao je da je ovoga puta bitna veza autoputa s općinom Kolašin i samim sjeverom. Izvođač radova bila je tvrtka Bemaks, a nadzor je, podsjeća Vuksanović, vršila tvrtka Građevinski nadsor. Vrijednost radova je nešto više od šest milijuna bez PDV-a. “Ovim projektom otklonjeni su brojni problemi koji su nastali tijekom eksploatacije i same autoceste. Provedena je sanacija brojnih kosina i klizišta koja su se pojavila. Nadam se da u narednom periodu nećemo imati daljnjih problema na ovoj dionici autoputa”, rekao je Vuksanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close