Spajanjem dva skijališta 25 kilometara novih staza na Bjelasici

Autor: Poslovni dnevnik , 30. ožujak 2022. u 08:00
Foto: Shutterstock

Žičara na Turjaku povezala bi Žarski i Cmiljaču, što bi za krajnji cilj imalo da se kompletira cjelina, kao što je slučaj sa kolašinskim skijalištima 1600 i 1450, koji su spojeni žičarom K7.

Izgradnja ski centra Žarski projekat je od koga će svi imati koristi, a lokalna samouprava će intezivirati suradnju sa Skijalištima na realizaciji ove investicije, priopćio je predsjednik općine Mojkovac, Vesko Delić.

Kako je navedeno, razmatra se mogućnost i spajanja ovog ski centra sa Cmiljačom, čime bismo na Bjelasici dobili više od 25 kilometara novih staza, prenosi internetski portal ekapija.

”Kada sve ovo bude umreženo i završeno, biće ovo veliki projekat. On će donijeti mnogo i Mojkovcu i cijelom sjeveru. Crna Gora se polako pretvara u zimski centar na Balkanu i raduje me što će Mojkovčani imati višestruku korist od toga”, rekao je Delić.

Iz Kabineta predsjednika je priopćeno kako je Delić sa suradnicima posjetio lokalitet budućeg ski-centra Žarski, na inicijativu rukovodioca kancalarije tog ski-centra, koji je u sklopu Skijališta Crne Gore, Ljubomira Vukadinovića.

”Nova lokalna samouprava uvjerila se u turistički potencijal koji ima prije svega planina Bjelasica, a samim tim i Mojkovac. Oni su obišli planinske vrhove Ivkovo polje i Turjak, gdje su sagledali mogućnost spajanja skijališta Cmiljača sa Žarksim, što je aktuelno za razvoj ski centra”, navodi se u propćenju.

Žičara na Turjaku povezala bi Žarski i Cmiljaču, što bi za krajnji cilj imalo da se kompletira cjelina, kao što je slučaj sa kolašinskim skijalištima 1600 i 1450, koji su spojeni žičarom K7.

”Na taj način otvorili bismo veliki broj ski staza, odnosno dobili bismo preko 25 kilometara staze”, rekao je Vukadinović.

Posjeta je nastavljena u pravcu Žarske kose i Bjelogrivca, gdje je osmotrena okolina. ”Moramo razmišljati i u pravcu povezivanja Vragodoa preko Svatovskog groblja u pravcu Troglave i skijališta Kolašin 1600.

Napravilo bi se najbolje skijalište, ne samo u regionu, nego i u Evropi, zato što je Bjelasica upadna planina, ima veliki broj sunčanih dana i određene zadovoljajuće visinske razlike”, naveo je Vukadinović.

On je podsjetio da je zahvaljujući skijaškom klubu Bjelogrivac, koji je svih godina realizirao program škole skijanja u Kolašinu, radio na ideji o ski centru na teritoriji opštine Mojkovac.

”Smatram da klub mora biti u sastavu ski centra Žarski, jer će kroz školu i takmičenja nastaviti da razvija skijaški sport u Mojkovcu”, zaključio je Vukadinović

Komentirajte prvi

New Report

Close