Smijenjen predsjednik Revizijskog odbora Luke Bar

Autor: Poslovni dnevnik , 26. travanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Ostojić je u objavama na Facebooku vrijeđao Bošnjake i islam nazivao krivom vjerom.

Upravni odbor Luke Bar razriješio je Miloša Ostojića dužnosti predsjednika Odbora za reviziju (RO) i članstva u tom tijelu, zbog izjave koju je objavio na svom privatnom profilu na društvenoj mreži, a koju su prenijeli mediji.

Kako se navodi u priopćenju Upravnog odbora i Izvršne uprave Luke Bar, Ostojić je u objavama na Facebooku vrijeđao Bošnjake i islam nazivao krivom vjerom. “Uprava se za razrješenje Ostojića rukovodila isključivo poslovnom politikom društva koju afirmira zajedno s izvršnom upravom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje utvrđenih etičkih načela i poticanje profesionalnosti u radu”, stoji u priopćenju..

Predsjednik, zamjenik i članovi Uprave zahvalili su Ostojiću na korektnom radu u Revizijskom odboru društva.

“Jedinstvenim stavom Upravni odbor istaknuo je da se mora razriješiti svaki pojedinac koji svojom izjavom i osobnim stavom i ponašanjem izlazi iz okvira poslovne politike usmjerene trajnim zajedničkim vrijednostima, profesionalnim standardima rada i etičkim normama. sa svojih dužnosti, bez obzira na to koja je osoba primljena ili zaposlenik raspoređen u tvrtku i ne može biti dio sustava u budućnosti”, pojašnjava se u priopćenju.

Sukladno Etičkom kodeksu u tvrtki Luka Bar postoji nulta tolerancija na kršenje odredbi koje jasno definiraju da tvrtka svoje poslovanje gradi na trajnim vrijednostima, etičkim normama i standardima, koji profiliraju i afirmiraju profesionalnost, učinkovitost i izvrsnost kao bitne. elementi korporativnog identiteta i integriteta.

Komentirajte prvi

New Report

Close