Slovenski menadžer vjerojatno na čelu To Montenegra

Autor: Poslovni dnevnik , 17. travanj 2023. u 07:00
Upravni odbor To Montenegro najvjerojatnije će predložiti Vladi da za izvršnog direktora te tvrtke izabere slovenskog stručnjaka Marka Anžura/Shutterstock

Za njegov izbor najviše se zalažu predsjednik UO Pavle Ljesar i član Orhan Hodžić.

Upravni odbor To Montenegro najvjerojatnije će predložiti Vladi da za izvršnog direktora te tvrtke izabere slovenskog stručnjaka Marka Anžura, doznaju Vijesti.

Za njegov izbor najviše se zalažu predsjednik UO Pavle Ljesar i član Orhan Hodžić.

Anjur je iskustvo u zrakoplovstvu počeo stjecati u travnju 2012. kada je postao glavni komercijalist u slovenskom zrakoplovnom prijevozniku Adria Airways. U prosincu iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik Upravnog odbora te tvrtke, gdje je ostao do ožujka 2016. godine. Tvrtka je službeno proglašena stečajem u rujnu 2019.

Anjur je nakon odlaska iz Adrie bio menadžer ili konzultant u tvrtkama Stobart Air, Stobart Air Holdings i UNEX Management Consulting iz Hamburga, koje se bavi savjetovanjem u zrakoplovnoj industriji, gdje i sada radi i gdje je njegova pozicija navedena kao partner.

Nije poznato kada će Vlada objaviti svoj izbor. Na natječaj se prijavilo sedam kandidata – Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Mark Anžur, Wayne Pearce, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski Minus Crnoj Gori na kraju prošle godine bio je 2,26 milijuna eura, pokazuje financijsko izvješće države zrakoplovne kompanije. To je bolji poslovni rezultat u odnosu na prethodnu godinu, kada je državni avioprijevoznik zabilježio gubitak od 4,96 milijuna eura, prenosi RTCG.

Prihodi tvrtke na kraju prosinca iznosili su 42,4 milijuna eura i porasli su za 33 milijuna, dok su rashodi bili blizu 45 milijuna. Na troškove poslovanja odnosi se 40,8 milijuna eura, a na bruto plaće 3,73 milijuna. Ostali rashodi iznosili su 569.616 eura.

Na gorivo je potrošeno 13,5 milijuna eura, dok su troškovi najma bili 5,1 milijun. Troškovi osiguranja udvostručeni su na 1,1 milijun eura. Osnovna sredstva Crne Gore vrijedna su 16,1 milijun, odgođene porezne obveze 308.741 eura, dok je novac na računima iu blagajni kompanije 3 milijuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close