Slab interes crnogorskog javnog sektora za električna vozila

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2022. u 06:59
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Natječaj za građane i privatni sektor trajao je do 30. svibnja jer se potrošilo svih izdvojenih 100.000 eura.

Na javni natječaj namijenjen javnom sektoru za dodjelu subvencija od 5000 eura za kupovinu električnih i hibridnih vozila stigla je jedna prijava, a na isti poziv namijenjen građanima i privatnom sektoru 30, podaci su Fonda za zaštitu okoliša (Eko-fond) koji je organizator natječaja.

Iz Eko-fonda su rekli da odaziv javnog sektora ne zadovoljava jer je zasad samo Radio-televizija Crne Gore ostvarila pravo na dodjelu subvencije za kupovinu dva električna vozila, prenose Vijesti.

Natječaj za javni sektor traje do 31. listopada ove godine, za njega je izdvojeno 100.000 eura, a mogu se prijaviti državna tijela, općine, javne ustanove i kompanije koje su u većinskom državnom vlasništvu.

Subvencije pri kupovini električnih vozila iznose 5000 eura, dok se sa 2500 eura subvencionira kupovina hibridnih vozila, a sa 20% kupovina električnog motocikla.

Prema podacima Eko-fonda, od 30 prijava koje su podnijeli građani i privatni sektor 19 je prijavljenih građana, 10 prijava kompanija i jedna prijava poduzetnika. Uvjete je ispunilo 27 prijavljenih, s kojima je potpisan ugovor.

Natječaj za građane i privatni sektor trajao je do 30. svibnja jer se potrošilo svih izdvojenih 100.000 eura.

Zainteresiranost građana za električna vozila, prema podacima Monstata, porasla je jer je broj njihovih korisnika na kraju prošle godine iznosio 323, što je povećanje od čak 122 automobila u odnosu na godinu ranije.

Komentirajte prvi

New Report

Close