SK Group najavljuje investicije u OIE u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2023. u 05:58
Foto: Shutterstock

Primarni fokus bit će na obnovljivim izvorima energije kao što su offshore vjetroelektrane, kao i solarne elektrane na vodenim površinama.

Južnokorejski poslovni konglomerat SK Group spreman je, prema riječima njegovih predstavnika, započeti ulaganja u Crnoj Gori, s fokusom na obnovljive izvore energije.

Abazović je ugostio predstavnike drugog najvećeg južnokorejskog poslovnog konglomerata SK Group, predvođene izvršnim potpredsjednikom Dong Hyun Jangom, u pratnji južnokorejskog veleposlanika Lee Jeungoma.

Sastanak je, kako je priopćeno iz Ureda predsjednika Vlade, organiziran s ciljem produbljivanja partnerstva, gospodarske suradnje i pokretanja razgovora o mogućim ulaganjima.“Gosti iz SK Grupe predstavili su Abazoviću konglomerat koji čini 186 kompanija i 180 tisuća članica, poput Samsunga, LG-a, Hyundaija, vrijedan 150 milijardi dolara”, navodi se u priopćenju.

Izaslanstvo Južne Koreje je nakon uspješnog sastanka sa premijerom Abazovićem tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju ove godine izrazilo spremnost za početak ulaganja u Crnu Goru i tijesnu ekonomsku i saradnju u drugim sferama.

Prema njihovim riječima, primarni fokus bit će na obnovljivim izvorima energije kao što su offshore vjetroelektrane, kao i solarne elektrane na vodenim površinama. Također, najavljen je dolazak tima inženjera koji će napraviti preliminarnu studiju i označiti najbolje lokacije za takav projekt.

Abazović je istaknuo podršku jačanju suradnje dviju država, posebno projektima koji će osigurati da Crna Gora ostane zelena destinacija i ekološka zemlja te osigurati energetsku diversifikaciju i održivost. Ponovio je da Crna Gora ostaje otvorena za strana ulaganja, ponovivši da je protekla godina obilježila rekordan iznos izravnih stranih ulaganja.

Zaključeno je da su dvije zemlje uspostavile prijateljstvo i povjerenje kao temelj na kojem se može graditi izvrsna suradnja, temeljena na bližim gospodarskim odnosima, inovacijama i tehnologiji”, zaključuje se.

Komentirajte prvi

New Report

Close