Savin kuk bit će destinacija visoke kategorije

Autor: Poslovni dnevnik , 21. ožujak 2022. u 09:00
Postojeće skijalište na Durmitoru u Crnoj Gori bit će potpuno obnovljeno/PD

Lokalitet Savin kuk obuhvaća zonu postojećeg skijališta Savin kuk s bližom okolinom i planiran je kao destinacija visoke kategorije i kvalitetne ponude.

Crna Gora želi stvoriti visokokvalitetan turistički proizvod na području Durmitora, što znači poboljšanje kvalitete i značajno preoblikovanje ponude i ukupne infrastrukture, u pravcu unaprjeđenja konkurentske pozicije Durmitora kao posebne turističke destinacije.

To je navedeno u predlogu Strategije razvoja turizma Crne Gore od 2022. do 2025. godine s Prijedlogom akcijskog plana za 2022. godinu, što je vlada usvojila krajem prošlog tjedna, javlja RTCG.

Prema Strategiji, lokalitet Savin kuk obuhvaća zonu postojećeg skijališta Savin kuk s bližom okolinom i planiran je kao destinacija visoke kategorije i kvalitetne ponude, namijenjena prije svega posjetiteljima koji se bave sportom i rekreacijom.

“Planirana je obnova cijele skijaške infrastrukture. Analiza ovog područja nudi jasan zaključak o opravdanosti i profitabilnosti investicija na ovom lokalitetu, ali uz strogo vođenje računa o očuvanju osjetljivog prostora u kojem se obavlja zamjena starih instalacija.

Suvremeno skijalište na lokalitetu Savin kuku bit će u planiranom vremenskom roku stavljeno u punu funkciju”, piše u tekstu Strategije.

Ističe se da je razvojno opredjeljenje jednog dijela durmitorskog područja eko turizam i poljoprivreda, uz kontrolirano korištenje resursa

Komentirajte prvi

New Report

Close