Rudnik Pljevlja pojasnio zašto treba vrtlare

Autor: Poslovni dnevnik , 08. lipanj 2022. u 08:00
Kompanija će na 20 hektara uzgajati ljekovito bilje/D. Jaramaz/PIXSELL

Iz Rudnika su ukazali na to da su dosadašnji radovi na rekultivaciji zemljišta bili na vrlo niskoj razini.

Iz crnogorskog Rudnika ugljena Pljevlja oglasili su se povodom oglasa koji je kružio na društvenim mrežama o zapošljavanju vrtlara, objašnjavajući da će oni biti angažirani za rad na plantažama ljekovitog bilja i uzgoju biljnih kultura za Narodnu kuhinju, te da projekt financira Zavod za zapošljavanje, prenosi Pobjeda.

Kažu da je riječ o “nestručnim i zlonamjernim medijskim interpretacijama zbog raspisanog Oglasa za zapošljavanje 29 vrtlara u Rudniku”.

“Javnost je imala priliku upoznati se s činjenicom da je RUP ušao u proces sadnje ljekovitog bilja (lavanda, kadulja, timijan i miloduh) u sklopu projekta rekultivacije zemljišta, još u rujnu prošle godine.

Na ovaj način radit će se oplemenjivanje zemljišta, odnosno vraćanje u prvobitno stanje, dok će od same rekultivacije, u ovom slučaju, kompanija imati i dodatnu financijsku korist”, kazali su iz RUP-a.

Iz Rudnika su ukazali na to da su dosadašnji radovi na rekultivaciji zemljišta bili na vrlo niskoj razini, jer se nisu uvodile nikakve nove kulture osim standardizirane travno-djetelinske smjese.

“Naša kompanija trenutno obrađuje skoro 10 hektara zemljišta kroz uzgoj ljekovitog bilja, dok će u narednom periodu biti zasađeno još 10 hektara”, tvrde iz Rudnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close