Rovčanin podnosi ostavku na mjesto izvršnog direktora EPCG

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2023. u 06:00
Nikola Rovčanin/EPCG

Rovčanin je rekao da će ostavku na mjesto izvršnog direktora podnijeti u zakonom propisanom roku.

Izvršni direktor Elektroprivrede (EPCG) Nikola Rovčanin će, kako je najavio, podnijeti ostavku na to mjesto i preuzeti funkciju poslanika u Skupštini.

Rovčanin je rekao da će ostavku na mjesto izvršnog direktora podnijeti u zakonom propisanom roku. “EPCG je danas najmoćnija od svog nastanka, a svom nasljedniku ostavljam unaprijeđenu, visokoprofitabilnu, organiziranu, investicijski ojačanu, najmoćniju kompaniju u zemlji u svakom pogledu.

Ponosan sam na rezultate i tim ljudi s kojim sam radio. Iako mi mandat ističe 25. ožujka 2025. godine, dobrovoljno sam odlučio da svoj politički angažman nastavim obavljanjem političke funkcije u Skupštini Crne Gore”, napisao je Rovčanin na svom Facebook profilu. Naveo je da svoju karijeru želi nadopuniti skupštinskim radom.

“U energetiku sam ušao osporavan dijelom javnosti, izlazim s apsolutnim rekordima u povijesti tvrtke koji su postignuti u ove tri poslovne godine. Za mene nema veće medalje niti poslovnog niti političkog trofeja od brojki koje su iza mene i koje su neupitne. EPCG je u posljednje tri poslovne godine ostvarila najbolje rezultate u svojoj povijesti, 47 milijuna u 2021., a ove godine očekujem više od 80 milijuna dobiti”, rekao je Rovčanin.

Rekao je da su ostvareni rekordi u proizvodnji, naplati, drastično povećan broj urednih platiša, obnovljene i modernizirane poslovnice, najtransparentniji natječajni postupci sa samo četiri tužbe u tri godine, milijunske uštede u javnoj nabavi, apsolutni rekordi u bilancama trgovanja električnom energijom..

“Posebno sam ponosan na radno-odbrambenu i ekološku obnovu Termoelektrane Pljevlja, nakon 40 godina od pokretanja i finansijskog zaokruživanja projekata Toplane Pljevlja i Toplane Otilovići, ugovora za izgradnju vjetroelektrane Gvozd i brojnih pokrenutih projekata”, kazao je Rovčanin.

Naveo je da je ponosan i na poboljšan radni položaj svih zaposlenika EPCG, suradnju sa sindikalnim organizacijama na najvišoj razini, te poboljšanje uvjeta rada svih zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close