Radulović zabranio isplatu bonusa menadžerima Barske plovidbe

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2024. u 06:33

Podsjetimo, u studenome prošle godine Upravni odbor “Barske plovidbe” je usvojilo financijsko izvješće o poslovanju od 30. listopada te ustvrdilo da se nastavlja pozitivan trend poslovanja.

Crnogorski ministar prometa i pomorstva Filip Radulović zabranio je isplatu nagrada nekima od članova Upravnog odbora i dijela uprave Barske plovidbe. Upravni odbor Barske plovidbe prošli je tjedan donio odluku o isplati nagrada u visini trostruke prosječne plaće u društvu za tri člana Upravnog odbora koji su predstavnici državnog kapitala (predsjednik Uprave direktora Miloš Raičević, članovi Uprave Ivica Pavlović i Mehdi Karamanaga), za vd izvršnog direktora Mirsada Tršića, finansijsku direktoricu Draganu Mašanović i nagradu u iznosu od pet prosječnih plaća za zamjenika izvršnog direktora Savu Markovića.

Kako RTCG neslužbeno doznaje, Ministarstvo prometa i pomorstva nije bilo konzultirano prije donošenja odluke o isplati bonusa, pa je Radulović odmah po saznanju za navedenu odluku dao nalog predstavnicima državnog kapitala da istu ugase. sile i time osujetio namjeru Uprave da se u situaciji u kojoj se Barska plovidba nalazi, dio članova Uprave i dio menadžmenta isplate bonusi.

Portal RTCG navodi da je Vlada ranije najavila da Barska plovidba neće moći sama da isplati narednu ratu kredita, pa tim više čudi što je Upravni odbor u takvoj situaciji smatrao da je treba nagraditi bonusi.

Podsjetimo, u studenome prošle godine Upravni odbor “Barske plovidbe” je usvojilo financijsko izvješće o poslovanju od 30. listopada te ustvrdilo da se nastavlja pozitivan trend poslovanja. U priopćenju Upravnog odbora navodi se da je ostvaren pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 1.386.898 eura.

Dodaju da su obveze prema kineskoj Exim banci podmirene tijekom 2023. godine te da je 21. siječnja uplaćen iznos od 1.878.684 američka dolara, a 21. lipnja uplaćen je iznos od 1.857.718 dolara, a rate će biti osigurane i u kratko razdoblje od 1.847.063 USD koje dospijeva u siječnju sljedeće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close