Radnici Port of Adrije stupili u štrajk upozorenja

Autor: Poslovni dnevnik , 16. listopad 2023. u 07:00
Radnici kažu da im je ugrožena egzistencija i traže povećanje plaća/Shutterstock

Nezadovoljni radnici Port of Adrije, od kojih gotovo polovica prima minimalac od 450 eura, odlučili su se pobuniti i tražiti, kako kažu, ono što im pripada.

Kako su i najavili, radnici tvrtke Port of Adria stupili su u štrajk upozorenja. Kažu da im je ugrožena egzistencija i traže povećanje plaća. Nezadovoljni radnici Port of Adrije, od kojih gotovo polovica prima minimalac od 450 eura, odlučili su se pobuniti i tražiti, kako kažu, ono što im pripada.

“Naši zahtjevi su jednostavni, tražimo veće plaće jer su niske, a inflacija je jako visoka”, rekao je predsjednik štrajkaškog odbora Ratko Stanisavljević. Radnici kažu da su pokušali upravi objasniti svoje zahtjeve, ali nisu naišli na razumijevanje. Pretovara, kažu, za sada nema, pa očekuju da poslodavac vidi da tvrtka mora raditi.

“Nismo se ništa uspjeli dogovoriti i morali smo štrajkati jer nismo imali gdje. Ako ne prihvate uvjete, znamo što slijedi i to nam nije drago”, rekao je Stanisavljević. Iz Saveza sindikata kažu da je štrajk opravdan, te poručuju da imaju njihovu podršku. Veseli ih, kaže Duško Zarubica, zajedništvo zaposlenika.

“Mi kao ozbiljan socijalni partner prioritet dajemo socijalnom dijalogu, ali ova vrsta borbe, dakle i štrajk upozorenja i generalni štrajk, sve su legalni, pravni oblici sindikalnog sukoba”, rekao je Duško Zarubica iz Sindikata trgovine. Savezi Crne Gore.

Sindikat apelira na upravu i Vladu da ne odgađaju pregovore i imaju razumijevanja za zahtjeve zaposlenika. Podsjetimo, u tijeku su pregovori o kupovini između Vlade i menadžmenta turske tvrtke Port of Adria, koja upravlja dijelom Luke Bar.

Protekloga tjedna izvijestili smo da pregovori Vlade premijera Dritana Abazovića i menadžmenta turske kompanije Port of Adria, koja upravlja dijelom Luke Bar, još nisu okončani zbog financijskih dubioza u kojima se kompanija nalazi i zakonskih ograničenja, pišu Vijesti.

Bilanca poduzeća, prema neslužbenim informacijama Vijesti, opterećene su milijunskim akumuliranim gubicima, dugoročnim obvezama, kreditnim zaduženjima, a prijete i moguće tužbe. Tom tvrtkom od 2014. godine upravlja turski investitor.

Komentirajte prvi

New Report

Close