Prva dionica autoceste Bar-Boljare u funkciji od špice sezone

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2022. u 08:00
Građevinski radovi na autocesti potpuno su gotovi, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu, navodi direktor Monteputa Milan Ljiljanić/H. Jelavić/PIXSELL

Građevinski radovi na autocesti potpuno su gotovi, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu trase koji dosad nisu mogli biti završeni zbog vremenskih prilika.

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić kazao je da očekuje da će završna testiranja za sigurnost na prvoj dionici autoceste Bar-Boljare biti uskoro završena, te da će u špici sezone biti puštena u promet.

“Mi dajemo sve od sebe da ta testiranja što prije završimo i da imamo autocestu puštenu u promet za vrijeme ljetnje sezone. Očekujemo da će ta testiranja završiti i da ćemo u špici sezone imati promet”, kazao je on.

Građevinski radovi na autocesti potpuno su gotovi, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu trase koji dosad nisu mogli biti završeni zbog vremenskih prilika.

“To su radovi na ozelenjavanju kosina, otoka i neki fini radovi. A radovi koji se ne vide, a na kojima se intenzivno radi su ispitivanja i testiranje elektrostrojarskih instalacija u tunelima i svih sustava koji se odnose na sigurnost prometa”, kazao je Ljiljanić.

On objašnjava da se radi na testiranju protupožarnih i sustava videonadzora i kontrole prometa kompletne autoceste. “Čitava autocesta je pokrivena kamerama. Imamo oko 500 kamera čiji se prijenos slike i nadzor obavlja iz komandnog centra.

Ekipe koje će opsluživati autocestu će biti smještene na Pelevom brijegu. Formirali smo svoju vatrogasnu službu koja će imati oko 30 pripadnika”, kazao je Ljiljanić.

On je istaknuo i da je na autocesti prisutna i policija koja će u ovom probnom periodu početkom sezone obavlja kontrolu na cesti. Podsjetio je da naša ova prometnica ima 16 tunela od kojih su neki dosta dugački što je malo otežalo radove.

Komentirajte prvi

New Report

Close