Pruga Nikšić – Čapljina postala dio TNT mreže

Autor: Poslovni dnevnik , 03. ožujak 2023. u 07:00
Time se stvaraju uvjeti da Crna Gora i BiH zajednički apliciraju za europske financijske fondove/I. Galović/PIXSELL

Forto i Ibrahimović razgovarali su i o projektu Jadransko-jonske autoceste, kapacitetima i razvojnim planovima luke Bar.

Željeznička pruga Nikšić – Čapljina i službeno je postala dio proširene TNT mreže, što je dobra vijest za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Također, prioritet dvije zemlje ostaje i gradnja mosta i rekonstrukcija ceste na trasi Šćepan Polje – Hum. To je ocijenjeno tijekom sastanka ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića sa ministrom komunikacija i transporta BiH Edinom Fortom.

“Time se stvaraju uvjeti da dvije države zajednički apliciraju za europske financijske fondove i da se osigura podrška tom projektu”, ocijenjeno je na sastanku. Kako je priopćeno iz Ministarstva kapitalnih investicija, ministri su razgovarali i o projektu izgradnje mosta na Šćepan Polju.

Ibrahimović je kazao da su napravljeni određeni pomaci kada je riječ o najvažnijem cestovnom pravcu koji povezuje dvije države, u smislu formiranja radne skupine koja će pratiti dinamiku realizacije projekta izgradnje ovog mosta.

Forto i Ibrahimović razgovarali su i o projektu Jadransko-jonske autoceste, kapacitetima i razvojnim planovima luke Bar.

“Ibrahimović je takođe predstavio neke od projekata na sjeveru Crne Gore čiji je cilj osigurati ravnomjerni razvoj svih crnogorskih regija, a građanima sjevera pruže novu perspektivu i bolju kvalitetu života”, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close