Prodaje se jedna od najatraktivnijih lokacija u Budvi, stadion bivšeg prvaka

Autor: Poslovni dnevnik , 07. prosinac 2022. u 07:00
Detaljnim urbanističkim planom ‘Budva centar’ na parceli su ucrtana tornja-blizanca, od po 12 katova/Shutterstock

Stadion Lugovi mogao bi ‘na bubanj’ ako brojni vjerovnici uspiju u namjeri uvesti stečaj u ugašeni nogometni klub Mogren.

Jedna od najatraktivnijih parcela u Budvi, stadion Lugovi, mogla bi “na bubanj” ako brojni vjerovnici uspiju u namjeri uvesti stečaj u ugašeni nogometni klub Mogren, piše eKapija.

Da bi se više milijuna eura vrijednih 2500 četvornih metara, i dalje uknjiženih na nekadašnjeg prvaka Crne Gore, moglo naći na prodaji, Vijestima je rečeno u Općini Budva, koja godinama vodi borbu kako bi parcela postala njeno vlasništvo.

Duguju 320.000 eura
Lokalna uprava je 100-postotni osnivač Mogrena, za koji se, osim sportskih uspjeha, vežu i brojne malverzacije nekadašnjih čelnika budvanskog DPS-a. Parcela na obali mora dio je nekadašnjeg sportskog kompleksa od 1,2 hektara i jedina je ostala upisana na taj ugašeni klub.

Pravni zastupnici igrača, koji godinama vode sudski spor zbog neisplaćenih honorara, upozorili su da bi eventualno knjiženje parcele na Općinu Budva predstavljalo kazneno djelo i da bi u tom slučaju podnijeli prijavu Specijalnom državnom tužiteljstvu.

Sada je sve na Privrednom sudu, pred kojim, kako kažu u Općini, pojedini vjerovnici već namjeravaju zatražiti uvođenje stečaja.

Privredni sud je ranije obustavio izvršenja javnih izvršitelja donesenih na temelju pravomoćnih sudskih presuda, a na zahtjev brojnih vjerovnika. NK Mogren, na osnovu pravomoćnih i izvršnih odluka Arbitražnog suda Nogometnog saveza Crne Gore i cetinjskog Osnovnog suda, duguje svojim bivšim igračima više od 320.000 eura, s kamatama.

Javni izvršitelj donio je rješenja o naplati tih, ali i potraživanja tvrtke Montesun od 10.000 eura. Ta tvrtka blokirala je zemljišni kompleks, a “šapu” na zemlju stavila su i dva bivša trenera kluba, koji potražuju oko stotinu tisuća eura, koliko im je uprava kluba navodno ostala dužna.

Boro Lazović oprostio milijune
Prvu blokadu zemlje, kako su ranije Vijesti objavile, upisala je tvrtka Transpetrol, koja potražuje 153.000 eura.

Nekadašnji prvak države doživio je sunovrat, a igračima,trenerima i ljudima koji su sudjelovali u njegovom usponu navodno se duguje veliki novac, ali ta potraživanja nisu navedena u financijskom izvješću iz 2016. na posljednjoj održanoj skupštini kluba.

U kolovozu 2016. pokušano je oživljavanje kluba, održana je i skupština na kojoj su taksativno navedeni dugovi, ali na tome se stalo. Tada je predočen dug od 4,9 milijuna eura.

Nekadašnjem sportskom direktoru kluba Bori Lazoviću navodno se dugovalo 4,5 milijuna eura, ali je on na tada održanoj sjednici izjavio da mu klub ništa ne duguje i da ništa ne potražuje,jer je sve, kako je istakao, dao zbog uspjeha Mogrena.

Nakon što je 2016. godine DPS izgubio na lokalnim izborima, a upravljanje gradom preuzela koalicija DF-a i Demokrata, Sekretarijat za zaštitu imovine punih šest godina pokušavao je da se uknjiži na parcelu Mogrena i spriječi prodaju jedne od građevinski najatraktivnijih parcela.

Detaljnim urbanističkim planom “Budva centar” na parceli su ucrtana tornja-blizanca, od po 12 katova. Planski dokument je odlukom Vlade Zdravka Krivokapića lani stavljen van snage do donošenja Prostorno-urbanističkog plana za Budvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close