Prodaja Plantaža raste, poslovanje stabilnije

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Prošlu godinu tvrtka je završila s gubitkom od 12,9 milijuna eura.

Prodaja proizvoda Plantaža od početka godine porasla je za 14 posto, a nakon dvije godine kašnjenja izmirene su sve obveze prema radnicima, izjavio je izvršni direktor Plantaža Igor Čađenović. U razgovoru za Vijesti rekao je da tvrtka sada uredno podmiruje dugovanja prema bankama i dobavljačima.

Činimo sve da prošla godina, za koju moramo reći da je proizvodno izuzetno teška i zahtjevna, bude posljednja godina s negativnim rezultatom, rekao je Čađenović.

Prošlu godinu tvrtka je završila s gubitkom od 12,9 milijuna eura, na što su, kako je objasnio, utjecale štete od osam milijuna eura zbog vremenskih nepogoda, visoki općinski porezi na nekretnine, rast cijena ambalaže, zaštitnih sredstava i goriva, kao i troškovi rezervacije od preko pet milijuna eura zbog povećanja procijenjene vrijednosti nekretnina.

Na gubitke utječu i brojne nedoumice naslijeđene iz prethodnih godina. Lani je prihod od svih proizvoda iznosio 24,7 milijuna eura, što je sedam posto više nego godinu prije. Trend rasta nastavlja se i u tekućoj godini.

“Za prva dva kvartala prodaja ostvaruje dobre rezultate te su prihodi od prodaje veći za 14 posto u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine. Posebno su ohrabrujući rezultati na domaćem tržištu, gdje smo za prvo polugodište zabilježili rast prihoda od 22 posto”, rekao je Čađenović 

Komentirajte prvi

New Report

Close