Potpore 40.000 eura mladim poljoprivrednicima u Baru

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2023. u 06:59
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pravo da se prijave imaju nezaposlene osobe koje su registrirane u evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro rada Bar kao potencijalni poduzetnici/ce koji žele razvijati vlastitu biznis ideju te da započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi.

Općina Bar raspisala je drugi Javni poziv za sudjelovanje u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike u ovoj godini, javlja portal vijesti.me. Ukupan iznos proračunskih sredstava određenih za ovaj poziv iznosi 40.000 eura, dok najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura.

“Cilj ovog javnog poziva, koji se realizira u skladu s Programom podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike 2021-2024 – mladi u agrobiznisu, jeste da se, kroz financijsku podršku lokalne uprave, potaknu svi mladi do 30 godina na obavljanje poljoprivredne djelatnosti, što će doprinijeti njihovom povratku u seoska područja, ali i valorizaciji svih resursa barske općine u kontekstu poljoprivredne djelatnosti”, poručuju općinski oci.

Pravo da se prijave imaju nezaposlene osobe koje su registrirane u evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro rada Bar kao potencijalni poduzetnici/ce koji žele razvijati vlastitu biznis ideju te da započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi. Moraju imati prebivalište odnosno sjedište u općini Bar i biti u dobi od 18 do 30 godina. Odobreni projekt se financira u iznosu od sto posto opravdanih troškova iz biznis plana, a sredstva se mogu koristiti isključivo za financiranje opravdanih troškova. U opravdane troškove ubrajaju se: troškovi nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanje pčelinjih zajednica, kupovina domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtlarsku proizvodnju, izgradnja plastenika, adaptacija i dogradnja postojećih, odnosno izgradnja novih objekata, podizanje novih i revitalizacija postojećih višegodišnjih nasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih nasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te troškovi za dobivanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobiveni vlastitom poljoprivrednom proizvodnjom.

Komentirajte prvi

New Report

Close